Un gos abandonat en un terrat a Torrevella mor a causa d’un colp de calor

L’Associació en Defensa dels Animals del municipi ha portat el cas de maltractament a la Guàrdia Civil

Els gos va estar durant dies privat d'ombra, menjar i aigua, fins que finalment va morir / À Punt NTC

Un gos ha passat dies en un terrat de Torrevella sense tindre accés ni a menjar, ni a aigua, ni a un recer per fugir del sol i de les altes temperatures. Finalment, han denunciat en les xarxes socials que l’animal ha mort en un clar cas de maltractament. L’Associació en Defensa dels Animals de Torrevella ho ha portat a la Guàrdia Civil. 

“L’ombra que tenia era la que donava una espècie de caseta que tenia allí, però es va movent al llarg del dia i, si el gos està lligat, òbviament, només podrà protegir-se del sol uns pocs minuts al dia”, denuncia Patricia Tarín, que forma part de l’associació denunciant. “Tenim fotos en què es veu l’animal que estira la poca corretja que té per a arribar a l’ombra”.

Dies abans, la Policia Local va parlar amb l'amo de l’animal, que va assegurar que el gos estava atés. Els cossos van assegurar que sense orde judicial no podien fer res més. “El dia 20, la mateixa veïna que ens havia avisat del cas, ens va dir que el gos havia mort per un colp de calor”, continua Tarín. “S’ha de tindre una llei molt més exigent; hi ha gent que no sap i no pot tindre animals”.

Els denunciants lamenten aquest final per a un animal que –diuen– és víctima de la mala gestió, la falta de comunicació i un protocol inservible. Ara, l’Ajuntament assegura que depurarà responsabilitats.

També et pot interessar

stats