Els goril·les del Bioparc celebren el seu Dia Mundial

El centre conserva el grup més nombrós a Espanya d’aquests grans primats

El goril·la Jitu al Bioparc de València / BIOPARC

El 24 de setembre es commemora el Dia Mundial del Goril·la, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de protegir i promoure la conservació d’aquests grans primats. La data commemora la fundació del Centre d’Investigació Karisoke, a Ruanda, per Dian Fossey, que va conviure amb aquests animals durant vint anys i va ser assassinada per la seua lluita de protegir els simis.

El Bioparc de València fa tasques de conservació de l’espècie i des del 2007 n'han continuat la reproducció fins a albergar quinze individus, el grup més nombrós de goril·les a Espanya.

En l'actualitat estan catalogades dues espècies de goril·la, cadascuna dividida en dues subespècies: el goril·la occidental (Gorilla gorilla), amb el goril·la del riu Cross (Gorilla gorilla diehli) i el goril·la de les planes occidental (Gorilla gorilla gorilla), subespècie a la qual pertany el grup del Bioparc de València; i el goril·la oriental (Gorilla beringei), que inclou el goril·la de muntanya (Gorilla beringei beringei) i el goril·la de les planes oriental Gorilla beringei graueri).

També et pot interessar

stats