Google admet que escolta el 0,2% de les converses amb el seu assistent virtual

5 min.

Google ha admés que "experts del llenguatge" contractats per l'empresa escolten aproximadament el 0,2% de les converses que els usuaris mantenen amb el seu assistent virtual. Per tant, una part de les interaccions no són privades. La companyia assegura que es fa per a millorar la qualitat del servei.

Fins ara, les empreses que gestionen assistents virtuals com Amazon, Samsung i Apple, a més de Google, havien dit que les converses entre un usuari i el seu assistent eren del tot privades i que els únics que escoltaven l'usuari eren robots a través d'intel·ligència artificial.

Aquesta revelació s'ha sabut per la filtració d'un dels experts en llenguatge contractats per l'empresa per a escoltar les gravacions. Ho ha destapat una televisió belga que ha tingut accés a més de mil gravacions a individus anònims realitzades per Google. Segons aquesta televisió, en els documents hi ha converses de tot tipus, que van des de diàlegs trivials entre pares i fills fins a temes més privats com discussions o escenes de violència i sexe.

Google ja ha anunciat que "prendrà accions" per la filtració en considerar-la una "violació" de les seues polítiques de seguretat de dades i ha admés comptar amb "experts a tot el món" amb la funció d'escoltar i transcriure "una xicoteta part dels diàlegs per a ajudar-nos a comprendre millor els idiomes".

stats