Llibertat provisional per a la germana de l'home apunyalat a l'Eliana, principal sospitosa del cas

La filla de la víctima acusa sa tia d'haver-lo assassinat. Tots pertanyen a una històrica família de la burgesia industrial valenciana

Imatge del xalet de l'urbanització de l'Eliana quan la Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil perimetra el xalet de la urbanització de l'Eliana on passaren els fets / À Punt NTC

Aquest dilluns de vesprada han posat en llibertat la principal sospitosa de la mort d'un home de 63 anys a l'Eliana (Camp de Túria). És la germana de la víctima, que van detindre divendres passat, després de trobar el cadàver de la víctima el dia anterior, i que havia passat a disposició judicial aquest matí. Tots dos pertanyen a una històrica família de la burgesia industrial valenciana.

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Llíria en funcions de guàrdia ha acordat aquesta vesprada, d'acord amb el criteri del ministeri fiscal, la llibertat provisional de la detinguda, a qui ha imposat com a mesures cautelars l'obligació de comparéixer setmanalment al jutjat, la retirada del passaport i la prohibició d'eixir del territori nacional.

Considera que en aquest estat inicial de la instrucció no existeixen suficients elements incriminatoris contra l'arrestada per a adoptar una mesura tan onerosa com la presó provisional, màximament quan encara estan pendents diverses diligències d'investigació.

La causa, sobre la qual pesa el secret de sumari, està oberta inicialment per un delicte d'homicidi/assassinat, sense perjuí d'ulterior qualificació.

El cadàver de l'assassinat el van trobar dijous passat amb una ferida d'arma blanca a l'esquena, al seu domicili, un xalet d'una urbanització de l'Eliana, on vivien la víctima, la germana detinguda i la mare dels dos.

Divendres, la filla de la víctima, que no vivia amb son pare, va acudir a la casa quan la Guàrdia Civil ja havia delimitat el perímetre i va acusar sa tia d'haver-lo mort.

Les incongruències del relat, el fet que la filla de la víctima afirmara que son pare havia rebut amenaces i la trobada d'un ganivet a la pica de la cuina van propiciar la detenció com a presumpta autora de la mort del germà.

També et pot interessar

stats