La Generalitat vol aprovar un nou pla rector de l'Albufera en la legislatura per a "blindar" l'aiguamoll

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, també ha anunciat la revisió del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals de la zona humida, que el Consell aspira a declarar reserva de la biosfera

Detenció dels segrestadors / Guàrdia Civil / À Punt NTC

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha anunciat aquest dijous que la Generalitat té com a objectiu aprovar el nou Pla d'Ús i Gestió (PRUG) de l'Albufera en la legislatura. Salomé Pradas ha avançat l'aspiració després de presidir la junta rectora del parc natural, reunida aquest dijous. Durant la trobada ha signat l'ordre per a la consulta i participació pública que, segons ha assegurat, suposa fer "un pas més per a la protecció i posada en valor de l'Albufera". 

La consellera de Medi Ambient ha recordat que el PRUG i el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) de l'Albufera "estan més de huit anys oblidats en els calaixos i ha sigut aquest Consell el que ha représ l'aprovació del pla de rector d'ús i gestió". D'altra banda, ha anunciat la revisió del PORN, un procés que es treballarà "des del diàleg per a aconseguir un gran consens" amb tots els agents implicats, "sempre des de la convicció que protecció i desenvolupament social i econòmic són perfectament compatibles".

Pradas també ha avançat a la junta rectora que dimecres va sol·licitar al secretari d'estat de Medi Ambient l'elaboració d'"un pla d'emergència" que oferisca "garantia absoluta" perquè el llac reba les aportacions d'aigua necessàries per a l'equilibri ecològic i compensar "situacions excepcionals i crítiques com les viscudes aquesta tardor", quan la falta de renovació de l'aigua va tenyir de marró l'aiguamoll. En aquest objectiu també convocarà una comissió tècnica i per a "blindar" la pervivència de l'aiguamoll.

La consellera també ha defensat davant de l'òrgan consultiu el projecte per a aconseguir que la Unesco declare l'Albufera com a Reserva Mundial de la Biosfera, una aspiració en què, segons ha explicat, ja s'estan abordant els requisits per a emplenar l'expedient i recaptar el consens de tots els municipis. "És importantíssim que anem tots de la mà i així ho van entendre tant a l'Ajuntament de València com en el Ministeri de Transició Ecològica, i per tant celebrem que per fi torne el consens i l'esperit de Félix Rodríguez de la Fuente a l'Albufera", ha conclòs.

També et pot interessar

stats