La Generalitat suspén l'acampada lliure i tanca els torradors en àrees de muntanya

La resolució afecta sobretot senderistes i campistes lliures, ja que suspenen les autoritzacions de les zones d'acampada i el trànsit per terreny forestal

Què passa amb els campistes?

Les restriccions a la muntanya són màximes i afecten els campistes i senderistes. Es tanquen els torradors i queda suspesa l'acampada lliure per tal d'evitar possibles incendis. Es tracta d'una resolució que la Generalitat ha estés a tots els ajuntaments.

Activat el pla territorial d'emergència per evitar els incendis forestals, l'Agència Estatal de Meteorologia ha emés l'avís d'una onada de calor extrema, on superarem els 40 graus, i que es prolongarà fins al dia 16. El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha declarat, des d'aquest dijous, el nivell 3 de preemergència, davant del risc d'incendis forestals a la Comunitat Valenciana.

Aquesta resolució afecta sobretot senderistes i campistes lliures, ja que se suspenen les autoritzacions de les zones d'acampada i el trànsit de persones i vehicles per terreny forestal.

Els municipis pròxims als parcs naturals fan una crida a la conscienciació col·lectiva i a la prudència. Per això s'ha reforçat el servei de l'equip de bombers. D'altra banda, els guardes forestals clausuren els torradors i vigilen les sendes i els camins forestals per evitar el trànsit de persones. Al Centre d'Emergències està previst que els hidroavions intensifiquen les rutes de vigilància dins del Pla de Prevenció d'Incendis.

També et pot interessar

stats