La Generalitat sancionarà els manifestants que van exhibir simbologia franquista en la marxa de Benimaclet

Demanen a la delegació del govern espanyol que identifique les persones participants, així com les convocants.

Els manifestants en la marxa de les torxes van exhibir simbologia franquista
Els manifestants en la marxa de les torxes van exhibir simbologia franquista / Jorge Gil (Europa Press)

La Generalitat ha anunciat "l'inici d'un procés sancionador contra les persones i organitzacions que van exhibir simbologia franquista en la marxa de torxes impulsada el passat dilluns per grups d’extrema dreta com España 2000 i Falange Española al barri de Benimaclet, a València.

Des de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica assenyalen que en l’acte "es va vulnerar la Llei 14/2017 de Memòria Democràtica", ja que es van exhibir "banderes franquistes i altres elements de simbologia nazi”.

En aquest sentit, argumenten que l'article 40 de la llei fa referència "als actes efectuats en públic que comporten descrèdit, menyspreu o humiliació de les víctimes o dels seus familiars, exaltació de la revolta militar o del franquisme, o homenatge als qui van donar suport a la revolta militar i la dictadura".

Així, la conselleria demana a la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, que va autoritzar la celebració de la marxa, que identifique les persones que exhibien aquests símbols, així com la dels convocants i les possibles actes policials alçades.

Compromís i Unides Podem ja s’han pronunciat sobre la celebració de la marxa feixista i han qüestionat que la delegació del govern espanyol l’autoritzara.

També et pot interessar

stats