La Generalitat rep 2.000 atacs informàtics al dia per una fallada de seguretat a escala mundial

Amb aquests atacs, els ciberdelinqüents busquen generar criptomonedes, atacar altres webs i furtar informació

Els hackers tracten de furtar dades de diverses empreses i institucions públiques / À Punt NTC

Una errada de seguretat informàtica l'han aprofitada hackers de tot el món per a posar contra les cordes empreses i institucions, que no paren de rebre ciberatacs des de divendres.

A la Comunitat Valenciana, la Generalitat ha doblat esforços per a tractar d'assegurar el seu sistema, ja que des del passat divendres ha registrat una mitjana de 2.000 atacs informàtics al dia, segons ha explicat a À Punt Notícies el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte.

En concret, aquesta errada ha afectat Log4j, una eina que fan servir altres programes per a registrar l'activitat de les pàgines web. Segons diverses veus expertes en ciberseguretat, aquesta fallada és la pitjor que s'ha patit fins ara. Dissabte, l'Agència de Ciberseguretat dels Estats Units va emetre un comunicat en què assumia la gravetat de la fallada i demanava als organismes que actuaren amb rapidesa. Dimarts ja hi va haver més de cent intents d'intrusions informàtiques per minut.

Amb aquests atacs, els ciberdelinqüents busquen generar criptomonedes, atacar altres webs i furtar informació. De moment, s’han vist afectades empreses com Apple, Google o Microsoft, i podria perjudicar els usuaris.

També et pot interessar

stats