La Generalitat reintroduirà vint àguiles pescadores al parc de la Marjal de Pego-Oliva

L'objectiu és alliberar un centenar de rapinyaires durant els pròxims cinc anys amb el suport de països donants d'exemplars com Noruega, Suècia o el Regne Unit

Exemplars d'àguila pescadora, en una imatge d'arxiu
Exemplars d'àguila pescadora, en una imatge d'arxiu / GVA

La Generalitat preveu portar vint exemplars d'àguila pescadora des d'Escòcia fins al parc de la Marjal de Pego-Oliva (entre la Safor i la Marina Alta), per a la seua reintroducció a la Comunitat Valenciana. L'animal es va declarar extint al nostre territori el 1983, igual que a la resta de la península Ibèrica.

Aquesta acció s'inclou dins de la col·laboració que té el govern amb la Fundació Iberdrola i la Fundació Migres per a la reintroducció de l'animal. El conveni entre les tres entitats té un pressupost de 100.000 euros i s'ha renovat per primera volta aquest dilluns després de la seua creació, al parc natural de la Marjal de Pego-Oliva, el 2022.

Amb el nou conveni, aquests exemplars s'uniran a la dotzena que es va traslladar des del seu lloc d'origen, gràcies a un acord amb la Roy Dennis Wildlife Foundation. L'objectiu d'aquest projecte és alliberar un centenar de rapinyaires durant els pròxims cinc anys, amb el suport de països donants d'exemplars d'aquesta espècie com Noruega, Suècia o el Regne Unit.

El director general del Medi Natural i Animal, Raúl Mèrida, ha destacat que l'àguila pescadora és "una espècie d'un atractiu indubtable, la recuperació de la qual a la conca mediterrània està sent un èxit gràcies a la col·laboració dels poders públics amb entitats com la Fundació Iberdrola, a la qual cal agrair el seu compromís amb la biodiversitat".

També et pot interessar

stats