La Generalitat i Regs de Llevant acorden indemnitzar els regants del Fondo d’Elx-Crevillent

Els diners es destinaran a la construcció d’una dessalinitzadora.

Els diners de la indemnització es destinaran a la construcció d’una dessalinitzadora
Els diners de la indemnització es destinaran a la construcció d’una dessalinitzadora

La Generalitat i Regs de Llevant finalment han arribat a un acord per a pagar als més de 22.000 regants del Fondo d’Elx-Crevillent la indemnització que els havia reconegut el Tribunal Suprem.

Quan la Conselleria de Medi Ambient va prohibir la caça en aquest paratge natural que abasta 2.000 hectàrees, la comunitat de regants va recórrer a la justícia per a demanar una indemnització que cobrir els diners que deixarien d’ingressar cada any per la subhasta dels llocs de caça del paratge, que en són prop de 42.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va desestimar la seua pretensió el 2013, però els regants van elevar la causa al Tribunal Suprem i van presentar un recurs de cassació contra la sentència del TSJ. En desembre de 2017, el Tribunal Suprem va estimar aquest recurs de cassació i va sentenciar que la Generalitat sí que havia d’indemnitzar la comunitat de regants.

Des d’aleshores, s’han produït negociacions entre Regs de Llevant i la Generalitat per tal d’arribar a un acord respecte de com efectuar aquesta indemnització. Han sigut les bones relacions entre el Consell i la direcció de Regs de Llevant les que han permés posar punt i final a aquesta negociació amb el resultat que la comunitat de regants del Fondo rebrà onze milions d’euros que s’han compromés a destinar a la construcció d’una dessalinitzadora per al parc.

Regs de Llevant va construir els dos embassaments principals que van originar el parc natural del Fondo per a poder fer ús de les concessions que els permetia accedir a l’aigua sobrant del Segura.

També et pot interessar

stats