El Consell “matisa” les restriccions: prohibida la pista de ball i obligatori deixar un seient lliure en cinemes i teatres

L’orde publicada en el DOGV inclou les noves mesures sobre els esdeveniments esportius aprovades en el Consell Interterritorial

Un local d'oci nocturn, en una imatge d'arxiu
Un local d'oci nocturn, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal ha detallat algunes mesures de la desescalada que van entrar en vigor aquest dimarts i estan vigents fins al 9 d'octubre en la Comunitat Valenciana. En la norma es puntualitza que el ball està permés en l'oci nocturn "sense ús de la pista o similars" i que cal deixar un seient lliure entre cada grup de persones als cinemes, teatres o auditoris.

En una ordre publicada dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat Sanitat Universal matisa dos punts sobre els establiments i activitats d'oci i entreteniment, i inclou un apartat de mesures relatives a cinemes, cinemes d'estiu, teatres, amfiteatres, auditoris, sales multifuncionals, sales d'arts escèniques i circs.

La resolució, signada per la consellera Ana Barceló, justifica els canvis en detectar la necessitat "d’unes certes matisacions" en les mesures sobre celebracions, esdeveniments o concentracions de persones. 

Garantir la distància de seguretat en cinemes, teatres i oci nocturn

Als cinemes, teatres i auditoris sí que es permet el consum de menjar i beguda en sala. També és necessari deixar un seient lliure de distància en la mateixa fila entre persones o grup de persones no convivents. Fora d'aquest supòsit, l'aforament està decretat al 100%.

En l'oci nocturn, si inicialment es va establir una distància d'un mínim d'1,5 metres entre les cadires de diferents taules, la nova orde es limita a indicar que s'ha d'assegurar el manteniment de la distància de seguretat per al consum de begudes i aliments. Es manté l'obligació de portar mascareta quan no es consumisca.

També es recalca ara que està permés el ball però "sense ús de la pista de ball i similar". Aquest punt contrasta amb l'orde de dilluns, on s'establia simplement que es pot ballar" a l'espai que s'assigne o on estiga situat cada usuari".

Un altre dels canvis afecta les mesures relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones. Si dilluns es limitava a establir que han de complir amb l'horari de la restauració i l'hostaleria, ara s'inclou que estan obligats a respectar les mateixes condicions que aquests sectors, "incloses les relatives al ball".

Aforaments en esdeveniments esportius

S'incorporen, a més, les mesures adoptades pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per als esdeveniments esportius multitudinaris, inclosos els de la Lliga Professional de Futbol i la Lliga de l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB).

En concret, l'aforament està decretat ara en el 80% en espais tancats i en el 100% en camps oberts, en lloc del 40 i al 60% respectivament. Es manté el reforç de la vigilància del compliment de l'obligatorietat de l'ús de mascareta durant la permanència en l'esdeveniment, inclosa l'àrea de lavabos, així com en els moments d'entrada i eixida.

També et pot interessar

stats