La Generalitat investiga si el llop torna a estar present a la Comunitat Valenciana

L'atac a un ramat d'ovelles a Ares dels Oms, aparentment per part d'aquest animal, ha encés totes les alarmes

Cossos de les ovelles mortes a Ares dels Oms / À Punt NTC

La Generalitat investiga si, quasi mig segle després, el llop torna a estar present a la Comunitat Valenciana. L'atac a un ramat d'ovelles a Ares dels Oms (Serrans), aparentment per part d'aquest animal, ha encés totes les alarmes. Antonio Miguel, ramader i membre d’Ava-Asaja, no donava crèdit dimarts al matí quan va arribar a la granja d'Ares dels Oms on té més de 400 ovelles. “Em vaig trobar que no n'hi havia cap al recinte. De sobte vaig començar a veure cadàvers. N'he localitzat deu mortes, però encara no he pogut comptar quantes n’he recuperades”, lamenta. 

Les marques al coll i el fet que la resta d'ovelles fugira li fan sospitar que l'autor siga un llop. O més d'un. “Els meus veïns del municipi han tingut diversos atacs per llop. Les ovelles estan mortes per ofegament, per això descartem que haja pogut ser un gos”, afig. 

Des que l’executiu espanyol va incloure el llop en la llista d'espècies protegides el 2021, les veus expertes alerten de la possible expansió d'aquest animal. “Si el govern vol llops que se’ls crie a casa, però que no els deixe per a fer mal als animals domèstics”, sentencia el president d’Ava-Asaja, Cristóbal Aguado. 

La Conselleria de Medi Ambient ha obert una investigació per a determinar si, efectivament, el llop està al darrere de l'atac a aquestes ovelles. Agents mediambientals i veterinaris pentinen hui la zona per a recollir mostres i determinar molecularment quin és l’animal causant dels atacs. 

Tant Antonio Miguel com Ava-Asaja demanen una indemnització justa i, sobretot, frenar la possible expansió d'aquest mamífer. Per ara, Antonio Miguel creua els dits perquè les ovelles recuperades, que estan prenyades, no tinguen problemes en el part per culpa d'aquest atac.

També et pot interessar

stats