AVA-Asaja denuncia el primer atac de llops a bestiar en la Comunitat Valenciana

Un agricultor del poble va trobar deu ovelles mortes dins del tancat d'una granja de la localitat dels Serrans

Ovelles atacades per un llop a Ares dels Oms
Ovelles atacades per un llop a Ares dels Oms / Europa Press

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) ha informat aquest dimecres del primer atac declarat de llops a bestiar en la Comunitat Valenciana, que s'ha registrat en una granja d'Ares dels Oms (els Serrans).

Segons ha assenyalat l'organització agrària en un comunicat, es constata així "l'arribada d'aquest depredador a la Comunitat Valenciana i la seua ràpida expansió per Espanya des que el govern el va incloure el 2021 dins del llistat d'espècies protegides i va prohibir caçar-lo".

L'agricultor Antonio Miguel Álvaro, membre de la junta directiva d'AVA-Asaja, va trobar deu ovelles mortes en la seua explotació d'Ares dels Oms a causa d'una mossegada de llop al coll que les va asfixiar.

Segons l'associació, aquests animals van entrar de matinada per davall de la tanca, que envolta un recinte de 5.000 metres quadrats amb una nau central, i a més de causar la mort de les deu ovelles, van provocar que la resta del ramat—més de 400 femelles i quasi totes prenyades—, fugira cap a la muntanya.

Familiars i treballadors han recuperat la gran majoria de les ovelles, però ara els animals "es troben atemorits i podrien tindre problemes en el part previst per al mes d'abril", segons apunta l'organització. El ramader d'AVA-Asaja sol·licitarà unes indemnitzacions "justes", ja que afirma que l'assegurança "no compensarà les pèrdues i molt menys estimades en el part, ni tampoc ens donarà facilitats per a reduir la població d'aquest depredador".

També et pot interessar

stats