La Generalitat investiga la immunització per a millorar el procés de vacunes
El Programa Valencià d'Investigació Vacunal Covid-19 (Provavac) és una iniciativa pionera a Espanya.
La Generalitat ha posat en marxa un projecte d'investigació sobre el procés d'immunització enfront del coronavirus en el qual participen tant la xarxa sanitària pública com centres d'investigació, la Fundació Ellis i l'Institut de Biomedicina de València (IVB-CSIC) amb l'objectiu de millorar l'efectivitat del procés de vacunació.
Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, el president, Ximo Puig, ha presidit aquest matí la reunió de creació del Programa Valencià d'Investigació Vacunal Covid-19 (Provavac). Aquesta iniciativa, pionera a Espanya, permetrà generar coneixement sobre el programa de vacunació en aspectes relacionats amb la resposta immunitària postvacunal en la població de la Comunitat, el grau de l'efectivitat de les diferents vacunes i la seua relació amb les diferents variants o l'anàlisi de l'impacte de la vacunació en l'evolució de la pandèmia.
El programa d'investigació també està orientat cap a la presa de decisions en salut pública, de manera que el coneixement generat puga ser aplicat a la millora de l'atenció sanitària i en salut de la Comunitat a partir de les evidències científiques recaptades.
A la trobada també ha assistit la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, juntament amb altres alts càrrecs de la conselleria, experts en epidemiologia i responsables dels principals centres d'investigació sanitària de la Comunitat.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat que aquest programa d'investigació podrà "donar respostes a inquietuds que encara existeixen" al voltant de les vacunes disponibles i el procés d'immunització i "sumar tots els esforços". Amb aquest projecte, segons el parer del president, es donarà la "màxima seguretat a l'actiu més important del qual disposem per a superar la pandèmia, que és la vacunació".