La Generalitat investiga el cas de l'adolescent de quinze anys ferit en els bous de Gilet

Aquest tipus d'actuacions per part de la unitat adscrita de la policia són habituals sempre que hi ha menors implicats

Una vista general de Gilet, en arxiu
Una vista general de Gilet, en arxiu / Ajuntament de Gilet

La Conselleria de Justícia i Interior, a través de la Policia de la Generalitat, està investigant l'incident ocorregut aquest dimecres a Gilet (Camp de Morvedre) en el qual un menor de quinze anys va ser cornejat en els actes taurins populars. Aquest tipus d'actuacions per part de la unitat adscrita de la policia són habituals sempre que hi ha menors implicats.

El jove estava dins del recinte taurí i va ser sorprés per una de les vaques, que el va enganxar a la cuixa. Va quedar inconscient, però va ser atés ràpidament i traslladat a l'Hospital de Sagunt en pronòstic reservat. El jove s'havia quedat dins del forn que hi ha a la plaça, dins del recinte taurí. I quan va eixir pensant que s'havia acabat l'entrada de bous, el va enganxar una vaca que encara estava arribant a la plaça per a fer la prova de ramat. En eixe moment li va clavar la banya i el va deixar inconscient.

Gilet és un municipi de 3.000 habitants situat de 29 quilòmetres de la capital valenciana que està celebrant les seues festes, en les quals des del passat 29 d'agost i fins al 4 de setembre té programada una setmana taurina, que inclou entrades de bous i vaquilles, bous embolats o exhibició de bestiar.

Aquesta enganxada s'ha produït en la mateixa setmana en què s'ha celebrat una reunió extraordinària de la comissió consultiva d'actes taurins després de l'alta sinistralitat d'aquest estiu. A l'acabament d'aquesta, la Generalitat va criticar que hi haja hagut casos de presència de menors en aquests actes i va anunciar la "màxima sanció" per als qui els organitzen.

També et pot interessar

stats