La Generalitat invertirà 600.000 euros en huit noves estacions per a mesurar la qualitat de l'aire

Jorge Blanco explica que moltes vegades "la causa principal" dels incendis als abocadors com a Xixona o San Antonio de Requena és una "mala pràctica" en origen en la separació de residus

El director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La Generalitat invertirà 600.000 euros per a renovar les màquines que mesuren la qualitat ambiental i de l'aire de la Comunitat Valenciana, segons ha informat Jorge Blanco, director general de Qualitat i Educació Ambiental en Les notícies del matí.

Segons ha explicat, la inversió es destinarà sobretot a renovar equips i muntar huit estacions en municipis on encara no es mesurava la qualitat de l'aire.

La Comunitat Valenciana compta amb una xarxa de vigilància de la qualitat de l'aire "molt extensa i tenim 85 estacions" al llarg de tota la comunitat en les quals es mesuren una sèrie de paràmetres de la qualitat de l'aire.

Esta xarxa "cal anar ampliant-la" a poc a poc i estem coordinats amb la Direcció General de Transports perquè alguns dels municipis de més de 50.000 habitants que han d'implantar les zones de baixes emissions no compten amb estació.

"Llavors la idea és prioritzar eixos municipis perquè es puga mesurar la qualitat de l'aire i veure com es millora la qualitat de l'aire en eixes zones de baixes emissions", ha matisat Jorge Blanco.

En este sentit, ha destacat que "la qualitat ambiental de la Comunitat Valenciana, que engloba molt, l'aigua, el sòl, l'aire i les muntanyes en general, crec que és molt bona".

A més, durant l'entrevista Blanco també ha parlat de les possibles causes dels últims incendis als abocadors de Xixona o San Antonio de Requena.

Per al director general de Qualitat i Educació Ambiental, moltes vegades "la causa principal és la separació de residus". Una "mala pràctica" en origen pot causar "la ràpida inflamació dels abocadors".

En el cas de l'incendi de la planta de San Antonio de Requena la causa també ha sigut, ha dit, l'excessiva acumulació de material per part de l'empresa que gestiona el servei.

Plans d'acció climàtica i energia sostenible

D'altra banda, Jorge Blanco ha explicat en què consisteixen els PACES, els plans d'acció climàtica i energia sostenible. "Són ajudes directes per als municipis per a dur a terme accions de mitigació i adaptació: col·locar plaques solars, enllumenat més eficient o plantar arbres".

També et pot interessar

stats