La Generalitat invertirà 3,4 milions d'euros en la millora de la mobilitat urbana del Baix Segura

El 74% dels municipis de la comarca ha sol·licitat les ajudes, que podran arribar a 150.000 euros

En què i on invertirà la Generalitat 4,5 milions d\'euros per a fomentar la mobilitat
Imatge d'arxiu d'una via ciclovianant / À Punt NTC

La Generalitat destinarà 3,4 milions d'euros a vint municipis de la comarca del Baix Segura que han sol·licitat les ajudes per a finançar actuacions de mobilitat urbana sostenible, dins d'aquesta primera convocatòria emmarcada en el Pla Vega Renhace.

L'objectiu és impulsar "un entorn resilient que afavorisca la regeneració econòmica i social del Baix Segura", al mateix temps que es promou un desenvolupament territorial "absolutament respectuós amb el medi ambient", que prepare per a futurs episodis de temporals i que possibilite "una major vertebració del territori".

Així ho ha anunciat el director general d'administració local, Antoni Such, que ha ressaltat que aquesta iniciativa representa un suport que "no es basa en paraules sinó en fets” i que són “convocatòries i apostes de futur per a pal·liar la crisi provocada per fenòmens meteorològics incontrolables", segons ha indicat Presidència en un comunicat.

El director general s'ha mostrat molt satisfet per l'acolliment que ha tingut el programa d'ajudes a la mobilitat urbana sostenible, ja que el 74% dels municipis de la comarca ha sol·licitat les ajudes, i ha garantit que la Generalitat procedirà a la distribució "al més ràpid possible".

Aquestes ajudes tenen una doble finalitat: d'una banda, impulsar l'elaboració de plans de mobilitat urbana sostenible (PMUS) i, d'una altra, l'executar vies de ciclovianants, així com reforçar els mitjans de transport de mobilitat sostenible.

Cada sol·licitud rebrà una subvenció màxima de 150.000 euros i el període d'execució de les actuacions acabarà el 31 d'octubre del 2023.

També et pot interessar

stats