En què i on invertirà la Generalitat 4,5 milions d'euros per a fomentar la mobilitat

El Consell finança la construcció de carrils bici, plans de mobilitat urbana sostenible i la compra d'autobusos de baixes emissions, elèctrics o híbrids.

En què i on invertirà la Generalitat 4,5 milions d\'euros per a fomentar la mobilitat
En què i on invertirà la Generalitat 4,5 milions d'euros per a fomentar la mobilitat

La Generalitat ha anunciat que invertirà 4,5 milions d'euros de programes del fons europeu per a millorar la mobilitat en 70 municipis de la Comunitat Valenciana. Les actuacions, que es finançaran gràcies a diners del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) que distribueix la Unió Europea, són la construcció, el condicionament o millora de l'espai públic per a ús ciclista, i les obres complementàries d'urbanització. Amb una inversió de 2,5 milions d'euros, es construiran carrils bici, voreres bici, ciclocarrers, pistes bici i sendes que puguen tindre un ús compartit per a bicicletes i vianants en 14 localitats de Castelló, València i Alacant.

A més, el Consell destinarà 1,13 milions d'euros dels FEDER a subvencionar la redacció i l'aprovació de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de 57 poblacions: 10 de la província de Castelló, 30 de la de València i 17 de la província d'Alacant. Es denomina PMUS al conjunt d'actuacions que tenen com a objectiu la implantació de formes de desplaçament sostenible, com ara caminar, la bicicleta i el transport públic dins de la ciutat, per a millorar així la qualitat de vida de la ciutadania. 

La Generalitat també ha resolt prestar una ajuda econòmica de 900.000 euros dels fons europeus per a la compra d'autobusos de baixes emissions, elèctrics o híbrids per a Xàtiva, Ontinyent i València. 

Aquesta línea d'ajudes l'ha anunciada el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se amb el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i els responsables de l'Autoritat de Transport Metropolità de València per a tractar la negativa del Ministeri d'Hisenda a finançar el transport metropolità de València en els pressupostos generals de l'Estat d'enguany.

"Aquestes ajudes dels fons FEDER que destinem a fomentar la mobilitat sostenible en diverses poblacions valencianes se sumen als 14 milions d'euros amb què el Consell sí que subvenciona l'Autoritat de Transport Metropolità de València", ha afirmat Puig.

També et pot interessar

stats