La Generalitat elaborarà un mapatge dels edificis que requerisquen una anàlisi de les façanes

La comissió d'experts acorda mantindre activa l'oficina d'informació, que ja ha rebut una vintena de consultes de professionals, particulars i administradors de finques

La Comissió d'Experts en matèria de seguretat dels edificis
La comissió d'experts en matèria de seguretat dels edificis / GVA

La comissió d'experts en matèria de seguretat dels edificis, activada per la Generalitat arran de l'incendi de Campanar, consultarà amb professionals col·legiats per a elaborar un primer mapatge dels edificis de la Comunitat Valenciana, en els quals calga una anàlisi més detallada de les façanes. La comissió, creada per la Conselleria d'Habitatge i reunida per primera vegada el passat 28 de febrer, va prendre com a primera mesura la posada en marxa d'un servei d'informació per a atendre les preocupacions de la ciutadania i escoltar les recomanacions i els suggeriments de professionals i tècnics.

Des de la posada en funcionament s'han rebut una vintena de consultes de professionals, particulars i administradors de finques, que han versat essencialment sobre consells tècnics sobre sistemes de prevenció i evacuació en elements comuns i seguretat de façanes.

En la segona reunió de la comissió, s'han traslladat els resultats de la primera anàlisi de les consultes resoltes, rebudes a través de l'oficina d'informació de l'Institut Valencià d'Edificació (IVE). A més, s'ha acordat dissenyar una consulta tècnica, per a obtindre informació estadística, que permeta avançar en els treballs iniciats en matèria de seguretat, segons ha explicat l'administració autonòmica.

L'oficina d'informació continuarà activa

Paral·lelament, la comissió ha acordat mantindre activa l'oficina d'informació, a través del telèfon 960 134 736 i del correu electrònic infotec@five.es.

En la trobada han participat el secretari autonòmic d'Habitatge, Sebastián Fernández; la directora general d'Habitatge, Ana Caballer; el degà de Col·legi d'Arquitectes, Luis Sendra; la directora de l'IVE, Begoña Serrano; el secretari del Col·legi Oficial d'Arquitectura Tècnica de València, Federico Esteve; i el president del Col·legi Oficial d'Administradors de Finques de la Comunitat Valenciana, Sebastián Cucala.

També et pot interessar

stats