La Generalitat destina 1,3 milions a regenerar la zona afectada per l'incendi de Begís

Els fons obtinguts de la subhasta de la fusta cremada s’està reinvertint íntegrament en la zona afectada

BEGÍS BEJÍS, L'ALT PALÀNCIA
Imatge d'arxiu de la zona afectada per l'incendi de Begís del 2022 / Rafa García

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori destinarà 1,3 milions d'euros el 2024 a la regeneració ambiental dels terrenys afectats per l'incendi de Begís de l'estiu del 2022.

El foc va arrasar vora 20.000 hectàrees entre agost i setembre del 2022 i va obligar al desallotjament de més de 1.500 veïns dels municipis de la comarca de l'Alt Palància de Begís, el Toro, Teresa, Sacanyet i Toràs.

La consellera, Salomé Pradas, ha visitat Toràs aquest dijous i s'ha reunit amb l'alcalde, Carlos del Río, i altres regidors de poblacions afectades. La titular de Medi Ambient ha assegurat que el Consell té "un compromís ferm" perquè aquestes muntanyes de l'interior de les comarques del nord inicien com més prompte millor la regeneració ambiental i "no escatimarà esforços" per a recuperar-les.

La inversió d'1,3 milions d'euros per a la restauració ambiental de la zona afectada està consignada en els pressupostos de la Generalitat de l'any que ve. A aquesta quantitat cal afegir una altra partida de 535.439 euros provinents de la subhasta de la fusta cremada en les zones afectades, que s'ha extret on ha sigut tècnicament viable i necessari per a no comprometre futurs treballs d'ajuda a la regeneració natural o la repoblació vegetal.

Els fons obtinguts en la subhasta s'estan reinvertint íntegrament a la zona afectada, amb diferents actuacions com la fitació d'arbres o la instal·lació de feixines per a evitar vessaments.

Estan previstos altres treballs com l'eliminació d'excessos de mala herba, la millora de camins, l'obertura de sendes, les obres de maçoneria per a evitar l'erosió, la construcció de basses i abeuradors per a la fauna silvestre o la instal·lació de caixes-niu per a aus i rates penades.

També et pot interessar

stats