La Generalitat demana no cremar restes agrícoles durant les pròximes dues setmanes pel risc d'incendis

Una comissió de treball avaluarà periòdicament les necessitats agronòmiques de cada cultiu, tenint en compte les previsions de risc

Imatge d'arxiu d'una crema de restes agrícoles
Imatge d'arxiu d'una crema de restes agrícoles / Europa Press

La Generalitat desaconsella l'ús del foc per a l'eliminació de restes agrícoles per l'elevat risc d'incendis, davant de la previsió meteorològica de les pròximes dues setmanes, de falta de pluges i altes temperatures. La secretaria autonòmica d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals, després d'escoltar les demandes del sector per a flexibilitzar la prohibició de la crema, ha creat una comissió de treball per a fer una avaluació periòdica i estudiar les necessitats agronòmiques de cada cultiu, tenint en compte les previsions de risc.

Segons ha informat aquest dilluns el departament, a la reunió de coordinació celebrada hui han assistit el secretari autonòmic d'Agricultura, Javier Bartolomé, el director general de la PAC, Joaquín Gómez, i el director general de Prevenció d'Incendis Forestals, Francisco José Aparisi. En la trobada s'ha acordat col·laborar per a trobar una solució que no implique riscos.

També et pot interessar

stats