La Generalitat dedicarà un milió d’euros per a afavorir les tesis doctorals en el teixit empresarial valencià

Aquestes ajudes per als doctorands tenen com a objectiu afavorir la transferència de coneixements entre la universitat i l’empresa

Les ajudes per als doctorands pretenen afavorir l'intercanvi de coneixements entre l'àmbit acadèmic i l'empresarial
Les ajudes per als doctorands busquen donar suport als joves investigadors

Afavorir la transferència de coneixement entre l’àmbit acadèmic i l’empresarial, a més d’afavorir les eixides professionals en el sector industrial per als joves investigadors. Aquests són els dos objectius de la Conselleria d’Universitats. Enguany destinarà un milió d’euros per a contractar doctors i que puguen realitzar les seues tesis en empreses valencianes. 

La consellera Carolina Pascual ha assenyalat que aquesta iniciativa "forma part de l'estratègia de transferència de coneixement i tecnologia entre empreses i universitats”. D’aquesta manera, i segons ha afegit la responsable d’Universitats, la Generalitat pretén “contribuir a la transformació del model productiu, promovent fórmules de col·laboració efectiva i de transferència de coneixements entre el món acadèmic i l’empresarial".

Una altra de les finalitats d’aquesta injecció d’un milió d’euros és potenciar "la captació de joves investigadors perquè desenvolupen projectes de recerca en les empreses, que els permeten l'obtenció d'un doctorat industrial en diferents sectors i, en suma, proporcionar-los noves eixides professionals".

Pascual apuntava que, mitjançant aquesta fórmula, "s'aconsegueix una formació doctoral innovadora, ja que s'integra en el programa formatiu aspectes de caràcter multidisciplinari i habilitats de l'entorn empresarial com la comunicació, el treball en equip, l'emprenedoria o la gestió econòmica i financera".

Aquesta iniciativa disposarà d'un finançament del 50% del Fons Social Europeu. Les ajudes es distribuiran entre les cinc universitats públiques valencianes.

El programa d'actuacions preveu tres eixos: el suport directe a les persones que estiguen doctorant-se i que desenvolupen un projecte de recerca en col·laboració directa amb una empresa, incentius per als grups de recerca que desenvolupen un projecte en col·laboració directa amb una empresa i assumpció de les despeses de suport de les universitats públiques per a ampliar l'abast dels doctorats en empreses.

També et pot interessar

stats