La Generalitat convocarà enguany les primeres oposicions en què no computarà l'experiència

Bravo anuncia un centenar de beques de 500 euros al mes per al nous llicenciats de Dret que aspiren a places en Justícia

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en les jornades de la UV
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, en les jornades de la UV / @GVAjusticia

La Generalitat convocarà enguany les primeres oposicions que no tindran fase de concurs per al 50% de les places oferides i, per tant, no computaran els punts d'experiència per a l'accés al cos de funcionaris de l'administració valenciana. Es farà en compliment de la nova llei de funció pública valenciana, després que al març es publique l'oferta pública d'ocupació (OPO) del 2022 de la Generalitat.

Així ho ha anunciat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo en el discurs d'obertura de l'IV Fòrum d'Ocupació organitzat per la Facultat de Dret de la Universitat de València (UV). Tot i que inicialment la consellera havia apuntat a maig com el mes de la convocatòria, el departament ha desmentit la data en un comunicat posterior.

En tot cas, Bravo ha animat a l'estudiantat a "explorar les possibilitats de desenvolupament professional que la funció pública pot oferir" als joves llicenciats, recordant-los la proximitat d'un relleu generacional a la plantilla de la Generalitat, de la qual un terç es jubilarà en els pròxims anys. 

La consellera ha explicat que s'està treballant per a implantar "mesures per a crear un accés a la funció pública més àgil i atractiu, de manera que es reduïsquen els temaris i se supere el model d'avaluació memorística mitjançant "un sistema similar al MIR dels metges". 

Bravo ha assegurat que el Consell del Botànic oferirà suport econòmic per a evitar que la situació personal o familiar "siga un factor discriminatori o desmotivador davant el futur incert que representa l'oposició". En aquest sentit, ha anunciat un programa de beques de 500 euros al mes per als aspirants a places de jutge, fiscal, al cos d'Advocats de l'Estat i al de Lletrats de l'Administració de Justícia. Segons ha explicat, la primera convocatòria es farà pública a les acaballes de maig o principi de juny, atorgarà un centenar de beques que se seleccionaran per expedient acadèmic. Com a requisit, la persona sol·licitant haurà de justificar l'estudi o en un centre especialitzat o mitjançant un preparador individual.

Aquesta nova oferta és similar a les beques de 500 euros al mes que el departament de Bravo ja ofereix a l'alumnat de Dret menor de 31 anys que prepara oposicions als diferents departaments de la Generalitat.

També et pot interessar

stats