La Generalitat compensa les deficiències del servei ferroviari amb noves línies d'autobusos llançadora

El conseller Arcadi España ha avançat que a les noves línies d'autobús que connectaran València amb Gandia i amb Castelló de la Plana, se n'afegiran d'altres en les pròximes setmanes

Tren de rodalia de Renfe
Tren de rodalia de Renfe / À Punt NTC

La Generalitat busca alternatives per a compensar les deficiències que pateix el servei ferroviari de rodalies a la Comunitat Valenciana. Així, la Conselleria de Mobilitat ha anunciat la posada en marxa d'un nou servei d'autobusos que connectarà València amb Gandia i amb Castelló de la Plana, sense parades.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha avançat en Les notícies del matí que el projecte d'autobusos llançadora es posarà en marxa el 2 de novembre i que a aquestes noves línies d'autobús se n'afegiran d'altres en les pròximes setmanes.

"Estem estudiant com poder reforçar eixos corredors fonamentals amb un servei llançadora d'autobusos i que els usuaris patisquen menys les molèsties per un funcionament de les rodalies que no és l'adequat", ha destacat España.

22 trajectes diaris València-Gandia

La línia València-Gandia tindrà un total de 22 trajectes diaris amb una durada de 70 minuts. Eixiran 10 autobusos des de Gandia i 12 des de València, amb parades a les estacions d'autobusos de les dues ciutats i a l'estació de tren Joaquim Sorolla.

A Castelló ja hi ha una línia d'autobús Castelló de la Plana - Vila-real - València i el que "hem fet és reforçar a la vesprada amb més expedicions i posar també una parada addicional al Politècnic, ja que molts estudiants agafen aquest autobús per a poder anar a la universitat".

Gestió directa de les rodalies

La gestió directa de les rodalies és una altra de les reivindicacions de la Generalitat. Dins d'aquest objectiu, el conseller ha avançat que el seu departament parlarà aquesta vesprada a València amb la ministra de Transports sobre el traspàs de la gestió de les rodalies. A més, ha dit que en les pròximes setmanes hi haurà una reunió a Madrid per a començar aquests treballs que seran "llargs i complexos".

També et pot interessar

stats