La Generalitat assumeix la tutela dels dos fills de la víctima d'abusos de l'exmarit d'Oltra

Els xiquets, de sis mesos i dos anys, estan en un centre de recepció

L'edifici de la Ciutat de la Justícia de València
L'edifici de la Ciutat de la Justícia de València / Shutterstock

La Generalitat ha assumit la tutela dels dos fills de la jove que, sent menor tutelada per l'administració valenciana, va patir abusos sexuals de l'exmarit de l'exconsellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, segons han confirmat fonts coneixedores de la decisió.

Els xiquets, de sis mesos i dos anys, després d'una actuació en coordinació amb Fiscalia de Menors, estan en un centre de recepció de la Generalitat, segons les fonts consultades. La situació es produeix després que, a principis d'enguany, el menor dels germans, de sis mesos, donara positiu per cocaïna, motiu pel qual va haver de ser ingressat en un hospital. El pare, de 20 anys, va ser detingut i va quedar en llibertat amb mesures cautelars, que incloïen la suspensió del dret a exercir la guarda i custòdia i prohibició de règim de visites.

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, va afirmar en aquell moment que s'havia seguit el protocol establit en relació amb el bebé i que Serveis Socials i Fiscalia de Menors actuarien a continuació. En aquell moment, la mare dels dos menors, que ja no mantenia relació amb el pare, no estava amb els xiquets perquè es trobaven amb el pare i familiars, que havien assumit la seua cura quan el passat estiu, des de Serveis Socials, es va alertar d'una possible desprotecció. En concret, va transcendir que Fiscalia de Menors havia obert un expedient per possible situació de desprotecció del primer fill de la jove, que va ser víctima d'abusos sexuals per part de l'exmarit d'Oltra, condemnat a cinc anys de presó per aquests fets.

Des de la Conselleria d'Igualtat —quan encara estava dirigida per Oltra—, davant la sospita que el bebé poguera trobar-se en situació de desprotecció, va iniciar els tràmits i el va posar en coneixement del Ministeri Públic perquè s'investigara, per la qual cosa Fiscalia va incoar un expedient, un procediment ordinari quan es demanen informes per a comprovar la situació.

L'alerta per la possible situació de desprotecció del menor es va iniciar arran de les conclusions d'un informe de la Mancomunitat de la Ribera Alta. Llavors, per la informació recaptada, no s'apuntava al fet que el xiquet es trobara en situació de desprotecció.

També et pot interessar

stats