La Generalitat assumeix la tutela de les criatures de la dona assassinada a la Vila Joiosa

Gloria Calero ha confirmat que es tracta d’un cas de violència masclista. És la víctima número 34 del 2021

Imatge del minut de silènci per condemnar aquest assassinat masclista a la Vila Joiosa
Imatge del minut de silenci per a condemnar aquest assassinat masclista a la Vila Joiosa / À Punt NTC

La Generalitat ha assumit la tutela dels tres fills de la dona assassinada aquest dilluns a la Vila Joiosa (Marina Baixa) pel seu marit, que després es va suïcidar. 

Les dues filles i el fill, de 3, 10 i 14 anys, es mantenen de moment a càrrec de la família extensa –amb la qual tenen vincles de sang– mentre s'estudia la seua situació, segons han confirmat fonts de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i la subdelegada a Alacant, Araceli Poblador, han confirmat que no hi havia denúncies prèvies per maltractaments en el sistema VioGén ni tampoc constava cap informació a l'Ajuntament. No obstant això, Calero ha recalcat que el fet que no hi haja constància de denúncies prèvies no vol dir que no fora una dona maltractada ja que, a vegades, les víctimes tarden molt de temps a denunciar.

Calero ha fet aquestes declaracions en atenció als mitjans després del minut de silenci que s’ha fet a València per a condemnar aquest últim crim masclista. Un acte que també s’ha dut a terme a la Vila Joiosa i que han secundat altres ajuntaments i institucions de la Comunitat Valenciana.

L'Ajuntament de la Vila ha decretat, a més, tres dies de dol oficial des d'aquest dimarts, jornades en les quals les banderes dels edificis municipals onejaran a mig pal.

L'alcalde, Andrés Verdú, ha explicat que els menors es troben protegits i que des del consistori estan parlant amb la família per a aconseguir el millor futur per a ells.

Pel que fa a les circumstàncies del crim, Calero, que ja ha confirmat que es tracta d’un assassinat masclista, ha explicat que en un primer moment es va començar a investigar el suïcidi de l’home. No va ser fins que el col·legi de les criatures va denunciar que ningú les havia arreplegades que van anar fins al domicili familiar, on van trobar degollada la dona. 

També et pot interessar