Generalitat i agents socials signen l'acord per a millorar les condicions de 13.000 treballadors de serveis socials

Els sous s'incrementaran gradualment fins al 2026, en alguns casos amb pujades de fins al 50%, i l'infermeria de majors serà el col·lectiu més beneficiat

Aitana Mas signa l'acord amb els representants sindicals d'UGT i CCOO a la Comunitat Valenciana
Aitana Mas signa l'acord amb els representants sindicals d'UGT i CCOO a la Comunitat Valenciana / Twitter: @AitanaMas

La Generalitat, els sindicats i les patronals han signat aquest dijous l'acord de millora de les condicions laborals de quasi 13.000 treballadors i treballadores de serveis socials a la Comunitat Valenciana. Els suposarà un increment de sou progressiu fins al 2026 i una equiparació salarial de les diferents categories al sistema públic valencià.

Les tres parts han escenificat l'acord amb un acte al Jardí Botànic de València amb el qual, en paraules de la vicepresidenta, Aitana Mas, s'arregla part del "desgavell de condicions laborals" que va deixar el PP en els serveis socials, que provocava que "diferents sectors del sistema públic tingueren convenis laborals i taules salarials dispars malgrat tindre categories idèntiques".

Amb aquest nou decret es milloren les condicions d'alguns treballadors fins al punt que veuran créixer el salari en un 50%, ha destacat la secretària general de CCOO-PV, Ana García. L'augment es farà de manera progressiva, amb increments graduals fins al 2026. La infermeria de majors serà el col·lectiu més beneficiat, amb augments de fins al 50% en el sou. Els auxiliars de geriatria o gericultors també veuran incrementat el sou en un 45%. Els treballadors del sector de tercera edat també estan entre els més beneficiats per l'acord. 

Aitana Mas ha destacat la contribució d'aquest pacte al "blindatge" del sistema de serveis socials, del qual també formarà part el decret de tipologies en què actualment s'està treballant. El secretari general d'UGT, Ismael Sáez, també ha destacat aquest decret, i tant ell com la vicepresidenta han destacat el treball de l'anterior titular d'Igualtat, Mónica Oltra. Des d'Aerte, la patronal de les residències a la Comunitat Valenciana, José María Toro ha agraït que "agrade a tots" i que "marca un camí en el qual es pot treballar" sense "fer passos arrere". La presidenta d'Apadis, Catalina Estevan, ha assenyalat que permetrà prestar un "millor servei" especialment per a les persones majors.

També et pot interessar

stats