El Consell activarà un portal nou per a demanar l'abonament gratuït, després de rebre dos milions de sol·licituds

FGV ha suspés la sol·licitud de cita prèvia i la reactivarà el pròxim dimarts 11 d'octubre

Ampliació horaris metrovalència i tramvia pels actes de la Gran Fira
L'abonament gratuït estarà vigent des del 9 d'octubre fins el 15 de gener de 2023 / GVA

La Generalitat ampliarà la vigència de l'Abonament Temporal Jove Gratuït per a menors de 30 anys quinze dies més, fins al 15 de gener de 2023, i activarà un nou procés de sol·licitud. Tot després del col·lapse dels servidors dels webs de Metrovalència i TRAM d’Alacant aquest dijous, quan s'activaren les peticions. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut més de dos milions de peticions en 24 hores, segons ha informat en un comunicat la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. Tot i reforçar-ne la capacitat dels webs els portals foren incapaços de processar el tràfic, que va multiplicar-se per mil respecte del d'un dia habitual. 

FGV ha suspés la sol·licitud de cita prèvia. La reactivarà el pròxim dimarts 11 d'octubre a través d'una nova adreça electrònica que centralitzarà les peticions i seguirà un sistema semblant al que s'ha fet servir en les últimes edicions del bo viatge. El nou portal serà accessible també des de les webs de Metrovalència i el Tram d'Alacant.

El procés serà el mateix: l'usuari accedirà al web i obtindrà torn per a sol·licitar cita prèvia i arreplegar la targeta a l'estació seleccionada. En el TRAM de Castelló es manté la possibilitat de recollir aquest títol a l'oficina del carrer Carcaixent, a partir d'aquest mateix divendres.

El nou títol, vigent fins al 15 de gener de 2023

FGV ha previst també reforçar la dotació de personal en les estacions per a agilitar la distribució dels nous abonaments, encara que ha descartat per qüestió d'orde públic i seguretat facilitar el lliurament d'aquests títols sense cita prèvia, segons ha informat la Conselleria de Mobilitat. 

L'Abonament Temporal Jove Gratuït va ser una de les mesures estrela que el president de la Generalitat va anunciar en el debat de política general per a mitigar l'impacte de la inflació. El nou títol es podrà començar a fer servir des del 9 d'octubre i serà vàlid fins al 15 de gener de 2023 per a desplaçaments en les xarxes de Metrobus, Metrovalència, l'EMT de València i els TRAM de Castelló i Alacant. 

També et pot interessar

stats