La Generalitat accelerarà el calendari perquè els majors d'edat estiguen vacunats a la fi d'agost

Puig s'ha mostrat "preocupat" pels contagis entre els segments més joves i per això ha destacat que s'està estudiant com impulsar la vacunació

Punt de vacunació a l'Auditori de Castelló
Punt de vacunació a l'Auditori de Castelló de la Plana / Twitter: @GVAsanitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat aquest divendres que estan estudiant com accelerar el calendari de vacunació amb l'objectiu que a finals del mes d'agost, "tant de bo abans", estiguen vacunades "almenys" totes les persones majors de 18 anys. Així ho ha manifestat quan li han preguntat sobre l'augment de la incidència de contagis a la Comunitat Valenciana, sobretot entre els joves, i si es plantegen avançar la vacunació dels menors de 20 anys, així com noves mesures restrictives.

Puig ha admés que les persones que no estan vacunades són les més afectades pels contagis i creu que, "siga el segment que siga, això continuarà passant fins que no acabem amb una vacunació absoluta". En tot cas s'ha mostrat "preocupat" pels contagis entre els segments més joves i per això s'està "estudiant com accelerar el procés de vacunació".

Ara que s'han alçat restriccions, el cap del Consell adverteix que és el moment de "màxima responsabilitat". Puig ha mostrat empatia amb els joves i la seua "necessitat d'eixir i retrobar-se", però ha avisat que ho han de fer "amb prudència, amb l'ús de la mascareta i amb la distància social".

Encara estem en pandèmia, és un crit desesperat si es vol, encara estem en pandèmia

"Encara estem en pandèmia, és un crit desesperat si es vol, encara estem en pandèmia", ha insistit, i ha subratllat que encara que els joves solen patir la malaltia amb símptomes més lleus, també "hi ha joves que acaben hospitalitzats i molts que encara estan patint la post-Covid i la Covid persistent i per tant cal ser molt autoexigents, molt responsables", ha remarcat.

En tot cas, Puig ha volgut deixar clar que "en cap cas estigmatitzarà la joventut", que "en la gran majoria es comporten adequadament i entenc i empatitze amb la seua voluntat de superar aquesta situació i de retrobament".

El president de la Generalitat considera que encara que la prevenció i les restriccions donen resultats, "calia obrir" l'oci i l'hoteleria perquè "no poden estar permanentment tancats". A més, en aquests moments "l'estrés sanitari està estabilitzat", cosa que, ha dit, és "fonamental". D'aquesta manera, si a la fi del passat mes de gener hi havia 4.777 persones hospitalitzades a la Comunitat Valenciana, en aquest moment n'hi ha 150, amb la qual cosa "el sistema en aquests moments està per descomptat millor que en altres moments".

També et pot interessar

stats