La Generalitat abonarà la defensa jurídica de les víctimes de la síndrome d’Ardystil amb vint anys de retard

El Consell pagarà mig milió d’euros per a complir el compromís, que estava pendent des del 1993.

VÍDEO | La Generalitat abonarà la defensa jurídica de les víctimes de la síndrome d’Ardystil amb vint anys de retard

La Generalitat abonarà la defensa jurídica a les famílies de les treballadores afectades per la síndrome Ardystil, que estava pendent des de fa vint anys, malgrat que les Corts van acordar fer-ho el 1993. 

El pagament, de mig milió d’euros, s’aprovarà per decret llei aquest divendres, segons ha anunciat el president Ximo Puig, després d’una reunió al Palau de la Generalitat amb les famílies afectades. “Les institucions van fallar en el seu moment. Mai no és tard quan arriba", ha explicat Puig.

6 treballadores mortes i 76 més afectades

L’anomenada síndrome d’Ardystil va matar sis treballadores de l’Alcoià i el Comtat i va causar afeccions pulmonars en 76 més, derivades de la inhalació de productes en diverses empreses tèxtils de l’Alcoià i el Comtat

Consuelo Ragües, mare de dues víctimes mortals, ha criticat davant els mitjans de comunicació la falta de sensibilitat de l’anterior executiu del Partit Popular. Ragües ha recordat que no va aconseguir una reunió malgrat haver estat “vint anys enviant cartes al senyor [Francisco] Camps”.

També et pot interessar

stats