La Generalitat abona la totalitat del Fons de Cooperació Municipal per a 2021

S'han transferit més de 40 milions d'euros a les corporacions locals amb l'objectiu de reforçar la seua solvència financera

El ple de la Diputació de València, en una imatge d’arxiu
El ple de la Diputació de València, en una imatge d’arxiu / Dival

El director general d'Administració Local, Toni Such, ha anunciat que la Generalitat ha abonat la totalitat del Fons de Cooperació Municipal a tots els ajuntaments i entitats locals de la Comunitat Valenciana.

Aquestes ajudes, que ascendeixen a 40 milions d'euros, tenen com a objectiu reforçar la solvència financera de les corporacions locals i es transfereixen directament als ajuntaments, segons la Generalitat, amb criteris de repartiment objectius, justos i equilibrats i de manera incondicionada en la seua despesa.

Enguany s'ha ampliat la inversió destinada a aquestes ajudes amb les aportacions del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana, així com del Fons de Cooperació Municipal per a la Lluita contra el Despoblament dels Municipis de la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest tema, el director general ha destacat que “aquest fons aporta estabilitat i certesa als ajuntaments en matèria de finançament local i és una gran aposta del municipalisme valencià" així com de "la Generalitat pels valencians perquè puguen disposar de recursos suficients”.

A més, ha agraït la col·laboració i la participació en el fons a les diputacions de València i Castelló, que han abonat també les seues aportacions als ajuntaments, al mateix temps que ha instat la Diputació d'Alacant a sumar-se a aquestes ajudes, un tema que es tractarà en la pròxima comissió bilateral entre la Diputació d'Alacant i la Generalitat que se celebrarà aquest dilluns.

Així mateix, Such ha recordat que en aquests moments s'està tramitant a les Corts la Llei que regularà el Fons de Cooperació Municipal, “una norma avançada i que suposarà un punt d'inflexió en el sistema general de finançament de les corporacions locals”.

La Generalitat va posar en marxa el Fons de Cooperació Municipal l'any 2016. En aquests anys han injectat un total de 200 milions d'euros als ajuntaments la Comunitat Valenciana, quantitat a la qual se sumen els 40 milions del fons.

També et pot interessar