El Fons de Cooperació Municipal es regularà per llei

Puig inicia el curs polític amb reunions amb els presidents de les diputacions per a "sumar esforços" per la incertesa econòmica.

Ximo Puig i Toni Gaspar, aquest dilluns
Ximo Puig i Toni Gaspar, aquest dilluns / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, inicia el curs polític aquesta setmana amb reunions amb el president de la Diputació de València, Toni Gaspar (PSOE), el de la d’Alacant, Carlos Mazón (PP), i el de la de Castelló, Josep Martí (PSOE. L’objectiu és “sumar esforços” en un context marcat per la incertesa econòmica per l'infrafinançament i la falta de pressupostos generals de l'Estat.

Puig ha rebut aquest dilluns en audiència el president de la Diputació de València. Dimarts es reunirà amb Mazón i dimecres serà el torn de Martí. Després de la trobada, Toni Gaspar ha explicat que el president Puig s'ha compromés a desenvolupar estatutàriament el Fons de Cooperació Municipal perquè aquest instrument, posat en marxa la legislatura passada per a dotar de fons els ajuntaments, tinga rang de llei. A més, incorporarà també el criteri del despoblament.

El Fons de Cooperació Municipal no suposa pràcticament tràmits burocràtics i no és finalista. Per això, l'1 de gener els consistoris ja tenen els recursos per a decidir si realitzen inversions o altres actuacions sense haver de presentar-se a convocatòries i sense traves administratives.

Incertesa econòmica pel bloqueig polític

El cap del Consell afronta aquesta ronda de contactes amb la mirada posada en el bloqueig polític de la investidura, les guerres comercials i els signes de desacceleració mundial, i les conseqüències que pot tindre per a la Comunitat Valenciana.

Segons ha denunciat Puig, el bloqueig de la investidura de Pedro Sánchez ha deixat enlaire recursos per valor de 1.800 milions d'euros per a la Comunitat Valenciana. Per això, pretén unir esforços entre totes les administracions per a “garantir la millor prestació dels serveis públics fonamentals”.

També et pot interessar

stats