Les gelateries artesanes esperen augmentar un 20% la facturació respecte a l’any passat

Si es compleixen les previsions, aquesta seria la millor campanya de l’última dècada

El sector del gelat artesanal espera un increment del 20% dels beneficis respecte a l'any passat / À Punt NTC

La calor de les últimes setmanes, juntament amb l'arribada de turistes i les ganes d'eixir han disparat les vendes de gelats, i per això les gelateries artesanes esperen facturar més de 300 milions d’euros en aquesta campanya, un 20% més que l'any passat.

En cas que es complisquen les seues previsions, seria la millor dels últims deu anys, malgrat l’increment de preu de les matèries primeres, segons preveu Marco Miquel, president de l’Associació Nacional de Gelaters Artesans.

Així i tot, el sector mira amb preocupació l'increment constant del preu de les matèries primeres. De moment han optat per assumir una part del sobrecost perquè la gent no assumisca tanta pèrdua, explica en À Punt NTC el gelater artesà Pedro Javier Coloma, que creu que si no haguera estat així, potser no s’estaria consumint tant. 

Els gelats artesanals triomfen per la qualitat i el sabor, però encara que l’oferta cada vegada és més àmplia, continua triomfant la tradició: xocolate, vainilla, torró, maduixa i llet merengada són els sabors més demanats. 

Però més enllà del gust hi ha gelats que tenen un fi solidari. És la Venuseta, un polo que recapta fons per a la investigació contra el càncer ideat per l'artista Maria Jesús González després de superar un tumor agressiu al pit.  

L'estiu passat va aconseguir recaptar vora 9.500 euros amb la venda d’aquest gelat solidari a la gelateria que té el seu marit a Puçol, i enguany s'ha proposat com a mínim igualar la xifra. 

També et pot interessar

stats