Què pots fer a la Comunitat Valenciana un 12 d'octubre?

Excursions, museus i fires són algunes de les activitats previstes en distints punts del territori per a aquest dia festiu

Mostra del Marq
Mostra del Marq / Marq

El 12 d'octubre és un dia festiu (Dia de la Hispanitat), però també es poden fer coses ben diverses. Aquests són alguns exemples de propostes que podem trobar al llarg del territori valencià.

Una de gladiadors al MARQ

El museu MARQ d’Alacant obri les portes a tots els visitants de 10 a 14 hores, de la mateixa manera que va fer el 9 d’octubre. Una bona oportunitat per a veure l’exposició Gladiadors, herois del Colosseu, que tan bona acollida ha tingut durant els darrers mesos. A més del museu, també es poden visitar els jaciments de Lucentum, la Illeta (de 10 a 14 hores) i la Torre d’Almudaina (de 10 a 13 hores).

Alacant també celebra durant aquests dies Circarte, un espectacle que fusiona el circ amb altres arts escèniques, com el teatre, la dansa i la música. A més, ofereix activitats educatives i participatives, com ara tallers de circ, formació professional, propostes cinematogràfiques i exposicions.

D'altra banda, el Museu de Bombers d’Alacant celebra la festivitat i mantindrà les portes obertes de les 11:00 a les 14:00 hores, amb entrada lliure i sense necessitat de reserva.

Ja fora de la ciutat, els més matiners poden allargar-se al Desembarcament de les Festes de Moros i Cristians del Campello (Alacantí), que podrà veure's a partir de les 8:00 hores del matí. Aquells que vulguen aprofitar el dia de festa per a dormir, podran acudir o bé a l’entrada de bandes que té lloc a les 11:30 del matí, o bé a les entrades mora i cristiana, que comencen a les 19:30 del vespre.

Per altra banda, l'Associació Creativ Club Calp celebra durant aquests dies la 34a Oktoberfest a la Nucia, al pàrquing de l’Estadi Olímpic Camilo Cano. És la “més antiga Oktoberfest de la Comunitat Valenciana”, com destaquen els organitzadors.

En darrer lloc, Agost celebra l’última jornada de la XXI Fira Artesanal i Gastronòmica. S'ubica a la plaça d’Espanya i estarà oberta de les 11:00 a les 14:30 hores i de les 17:00 a les 20:00 hores.

Efectes especials a Peníscola

El Teatre Principal de Castelló acull El Árbol de Teneré, una obra escrita i dirigida per Toni Agustí, que començarà a les 18:40 hores de la vesprada.

Imatge de l'obra 'El Árbol de Teneré'
Imatge de l'obra 'El Árbol de Teneré' / Centro Dramático Nacional

Ben de matí a Benicàssim (Plana Alta) tindrà lloc una ruta senderista en la qual podrem admirar les millors vistes, no sols de la costa de Benicàssim i bona part de la de tota la província, sinó també de l'escarpat i verd territori de les comarques interiors castellonenques i del llunyà pic de Penyagolosa.

A Peníscola (Baix Maestrat) es podrà gaudir de l’última de les representacions en viu del cicle "Experiències de cine". L’espectacle tindrà lloc a la plaça de Santa Maria, de les 12:00 a les 14:00 hores, i retrà homenatge als efectes especials cinematogràfics.

Les festes d’Onda (Plana Baixa), que van començar el dia 1 d’octubre i que s’estiren durant tot el mes, celebren la tradicional fira. Estan organitzades entorn dels seus patrons, el Santíssim Salvador, la Mare de Déu de l'Esperança i Sant Roc.

Mercats medievals

A València hi haurà un mercat medieval entre el pont de les Flors i el pont de l’Exposició, al llit del Túria. El mercat estarà obert des de les 10.30 hores: fins a la nit s'hi podrà fruir de manera ininterrompuda de llocs d'artesania, alimentació i oficis artesans, així com d'animació per a tota la família, com atraccions infantils o músics itinerants.

Valencirc, que va començar la desena edició el 30 de setembre i s’allargarà fins al 16 d’octubre, té preparats tres espectacles per a la vesprada del dia 12 en coordinació amb la Mostra Viva del Mediterrani (MVM): dos als jardins del Palau de la Música a les 17:30 i a les 19:30, i un altre a la plaça de Patraix a les 19:00 hores.

Finalment, a Montesa (Costera) acaben amb un mercat medieval, que estarà durant tot el dia a la plaça de la Vila, i que inclourà falconeria, alimentació i animació, entre altres.

També et pot interessar

stats