El garrí, un producte típic que salva el sector porcí aquest Nadal

Les granges de l’interior de Castelló comencen a servir-los aquests dies, sobretot al centre d’Espanya.

El garrí, un producte típic que salva el sector porcí aquest Nadal
01 de desembre 2020 - 20:50

El porcí és l’únic negoci ramader que ha pogut salvar l’any per l’augment d’exportacions. A les granges de l’interior de Castelló ho saben bé, perquè ja han començat a servir els garrins aquests dies, un producte que es comercialitza especialment al centre d’Espanya, on es considera una tradició.

À Punt NTC ha visitat una d’aquestes granges que produeix, cada any, al voltant de quinze mil garrins. La majoria els destinen a explotacions d’engreix, però d’altres es comercialitzen aquest Nadal 28 dies després de nàixer i alimentats únicament amb llet materna.

Tot i la pandèmia, el negoci porcí tancarà un bon any gràcies, precisament, a les exportacions a la Xina, afectada per la pesta porcina. Els Ports i el Maestrat, amb més de 500 explotacions de porcí, concentren prop del 60% de la producció de porcs al país valencià.

També et pot interessar