Gandia culmina la regeneració de la serra de Marxuquera, arrasada pel foc el 2018

La zona forestal s'ha regenerat amb un miler d’espècies, com oms o carrasques, que resistiran millor en cas d’un nou incendi.

VÍDEO | Gandia culmina la regeneració de la serra de Marxuquera, arrasada pel foc el 2018

La serra de Marxuquera, a la Safor, està tornant a la vida després del greu l'incendi que hi va arrasar 3.200 hectàrees el 2018. Al terme de Gandia ha culminat un ambiciós projecte de recuperació de la zona forestal cremada. S’han plantat un miler d’arbres d’espècies mediterrànies per a regenerar la serra.

L’incendi d’aquell fatídic estiu del 2018, que va començar a Llutxent (Vall d'Albaida), va afectar greument alguns dels termes veïns de la Safor. El foc va arrasar 3.200 hectàrees en un dels pitjors focs que mai abans havien afectat la serra de Marxuquera.

Més de dos anys després, el groc de les argilagues està canviant el tapís negre que havien deixat les cendres. A més de la regeneració natural, s’han plantat espècies com oms o carrasques que, com recorda el director de Gestió del Medi Natural de Gandia, Daniel Muñoz, resistiran millor si hi ha un nou incendi.

Aquesta regeneració forestal és l'última fase d'un important projecte de l'Ajuntament Gandia, que té un cost total de tres milions d'euros i que ha finançat la Generalitat. L'actuació ha permés la recuperació del camí i altres espais. A més, s'han habilitat menjadors per als animals. A la serra de Marxuquera està, a més, la primera microreserva de papallones valenciana.

També et pot interessar

stats