Futurmoda: els talons quadrats retiren les plataformes

La fira de la indústria auxiliar del calcer i la pell presenta a IFA les tendències de la pròxima temporada tardor-hivern.

Incloure missatges en talons i bosses es posarà de moda la pròxima tardor
Incloure missatges en talons i bosses es posarà de moda la pròxima tardor
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Isabel González
Pilar Llorca
17 d'octubre 2018 - 21:48

Futurmoda, la fira de la indústria auxiliar del calcer i la pell, ha obert les portes a la Institució Firal Alacantina. El recinte d'Elx acull en 12.000 metres quadrats 450 expositors que mostren totes les novetats del sector, com ara les innovacions en el camp de la maquinària i tots els components necessaris per a dissenyar i fabricar cadascun dels seus components: pells, soles, talons o elements de marroquineria.

A pesar de la crisi que ha afectat el sector, "ara es viu un moment dolç", explica el president de Futurmoda, José Antonio Ibarra. "Hi ha bones expectatives de negoci perquè s'esperen més de 6.000 visitants professionals o fabricants que és el que interessa", afegeix Ibarra. Aquesta és la 40 edició de Futurmoda, la tercera fira més important d'Europa en el seu sector, només superada en nombre d'expositors per les de París i Milà.

Enguany s'hi han incorporat 72 noves firmes, la majoria del sector pelleter. El 58% dels expositors provenen de zones sabateres espanyoles i el 42% restant de països como Itàlia, França, Portugal, la Xina, Turquia o el Brasil. Segons Álvaro Sánchez, director de Futurmoda, aquesta és una fira molt atractiva tant per als expositors com per als visitants ja que està molt prop de l'aeroport, de la ciutat i aglutina tots els estands en un únic espai, la qual cosa afavoreix la mobilitat interna. Durant els dos dies que dura la fira, la majoria dels visitants aprofiten per a conéixer aquesta zona sabatera per excel·lència.

La moda que ve

Els disseny i les tendències de la moda del sector també tenen espai en Futurmoda. El que ara es pot veure al recinte d'IFA és un avanç de la temporada tardor-hivern 2019-2020. Les pells llises comparteixen estand amb els estampats florals. Les sabates abandonen les plataformes que han fet furor aquets últims anys i incorporen talons quadrats, metàl·lics i amb materials transparents d'inspiració futurista. També són tendència el calcer i les bosses amb missatges escrits "perquè la teua petjada siga diferent", diu Paqui Vats, del gabinet internacional de tendències de moda, Promostyl, que vaticina molts talons alts amb declaracions d'amor d'incloses.

També et pot interessar

stats