La fusió dels municipis de Don Benito i Villanueva ja té nom: Vegas Altas

Els portaveus dels grups municipals acorden el topònim de la que serà la tercera ciutat més gran d'Extremadura a partir de 2027

Senyals indicatives cap a Villanueva i Don Benito, a Extremadura
Senyals indicatives cap a Villanueva i Don Benito, a Extremadura

El nom de la nova ciutat resultat de la fusió dels municipis Don Benito i Villanueva de la Serena, a Extremadura, serà Vegas Altas. És com els consistoris de les dues localitats han decidit batejar la nova entitat després que els alcaldes, José Luis Quintana i Miguel Ángel Gallardo, descartaren les denominacions que havien proposat una comissió d'expertes. Ni Concòrdia del Guadiana ni Mestas del Guadiana aconseguiren convéncer el veïnat, l'empresariat ni tampoc la classe política. 

Finalment, els portaveus municipals i els alcaldes de les dues corporacions han consensuat definitivament el topònim Vegas Altas, perquè "ens identifica" i genera "consens i acceptació". Eren els objectius principals per a determinar la denominació de la que serà la tercera ciutat d'Extremadura en grandària, després de Badajoz i Càceres. S'ha decidit després d'analitzar dues propostes, tot i que ara ha de passar pel ple municipal. 

Vegas Altas és un terme que compleix amb el mandat del ple que el nom no continguera cap dels actuals, a pesar que el veïnat ha apostat des de l'inici per Don Benito-Villanueva. Una vegada conclosa la fusió, que es preveu per a 2027, la idea és que els dos municipis conserven les denominacions, però passaran a ser dos districtes de la nova ciutat, que tindrà vora 63.000 habitants. 

La unió dels dos pobles va aprovar-se en un referèndum el passat febrer per al qual era necessari almenys un 66% de suport en cadascun d'aquests. Villanueva hi va donar un sí rotund amb el 90,49% dels vots, però a Don Benito el resultat va estar més ajustat i va caure al 66,27%. 

Un estudi de la Universitat d'Extremadura apunta que el nou nucli municipal, de vora 700 quilòmetres quadrats, esdevindrà un pol econòmic de primera magnitud tant en agroindústria com en serveis a empreses.

També et pot interessar

stats