Els veïns de Don Benito i Villanueva de la Serena diuen "sí" a la fusió dels dos municipis

D'aquest procés, que no serà una realitat fins al 2027, sorgirà la tercera localitat extremenya en població, només per darrere de Badajoz i Càceres

Els alcaldes de Don Benito i de Villanueva de la Serena celebren l'aprovació del projecte de fusió de tots dos municipis / Jero Morales (Efe).
Els alcaldes de Don Benito i de Villanueva de la Serena celebren l'aprovació del projecte de fusió dels dos municipis / Jero Morales (Efe)

Els veïns de Don Benito i Villanueva de la Serena, a Badajoz, han donat suport a seguir amb el projecte de fusió dels dos municipis en la consulta popular celebrada aquest diumenge.

Per a continuar amb el procés era necessari que el suport superara el 66% en els dos municipis. Un percentatge que s'ha aconseguit de manera folgada a Villanueva, on s'ha rebut el suport del 90,49%, enfront del 9,03% del no, mentre que a Don Benito ha sigut del 66,27% a favor i 33,27% en contra.

La participació en la consulta també ha sigut superior en la població de Villanueva, la de menor grandària, amb un 58,94% per cent, enfront del 50,42% de Don Benito.

D'aquest procés de fusió, que no serà una realitat fins al 2027, sorgirà la tercera localitat extremenya en població, només per darrere de Badajoz i Càceres, i un pol econòmic i empresarial de primer orde tant en agroindústria com en serveis a empreses.

Un resultat ajustat a Don Benito

"S'han viscut amb tensió" les hores posteriors al tancament dels col·legis electorals i pel "resultat ajustat a Don Benito", ha afirmat l'alcalde de Villanueva de la Serena, Miguel Ángel Gallardo, amb el seu homòleg de Don Benito, José Luis Quintana.

Un resultat ajustat, el de Don Benito, perquè només ha sigut un 0,27% per damunt del repte del 66%, però tenint en compte "que el llistó que ens havíem marcat era molt alt, l'hem aconseguit", ha dit Quintana. "El repte era difícil, però l'hem assolit", ha apuntat Gallardo.

El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha donat les gràcies als veïns de les dues poblacions "per l'exemple donat a tot Espanya" i que és "una demostració del que significa treballar per la unitat".

També et pot interessar

stats