Furten una caixa forta a una parella de Castelló de la Plana amb les cendres de la filla dins

José Manuel i Natalia estan destrossats i demanen col·laboració ciutadana per a trobar l'urna robada a sa casa

La capsa blava i l'urna blanca que contenia les cendres de la filla
La capsa blava i l'urna blanca furtades que contenien les cendres de la filla / À Punt NTC

A José Manuel i Natalia, una parella de Castelló de la Plana, la tragèdia els ha colpejat per partida doble en a penes un mes. Faltaven nou dies perquè nasquera María, la primera filla que esperaven, quan va morir sobtadament. Ara, acaben de perdre l'urna que albergava les cendres perquè uns lladres entraren a furtar a sa casa i s'emportaren la caixa forta on guardaven este tresor en record de la menuda. Estan afonats, destrossats pel dolor. Ara només pensen a poder recuperar les restes, tot i que no tenen moltes esperances, segons li han contat a un equip d'À Punt NTC que ha parlat amb ells. Per a això han volgut fer una crida a tota la societat per si algú troba, abandonat en qualsevol contenidor, el preat objecte sostret.

El malson del matrimoni va començar el passat 9 d'abril, quan va faltar la filla encara no nascuda. La cesària a què havia de sotmetre's Natalia estava fins i tot programada nou dies més avant, però aleshores el destí va fer un gir fatal. No va ser fins al dia 24 que pogueren incinerar les restes de la criatura, que guardaren en una urna blanca que, alhora, estava dins d'una caixa blava. Després de tota la tragèdia viscuda, José Manuel i Natalia encara no tenien ànim per a tindre les cendres exposades a la vista a casa. Els removia massa encara, ha contat ell a este mitjà. Per això, decidiren comprar una caixa forta on guardar la caixa amb l'urna. Era una bàsica, com les que hi ha als hotels. El que mai s'hagueren pogut imaginar és que la fortuna encara els reservava un altre colp.

Ahir, l'1 de maig, decidiren seguir el consell d'uns amics i passaren el dia festiu fora per tal d'airejar-se. Eixiren prompte de sa casa, ubicada en el carrer Sant Mateu de Castelló de la Plana, prop de l'estadi de Castàlia, amb destinació a la via verda entre Benicàssim i Orpesa, on feren un passeig. Amb la mala sort que uns lladres decidiren assaltar l'habitatge aquell matí, aprofitant que estava buit. L'alarma va saltar quan un veí els va telefonar passada la una del migdia perquè va adonar-se que el pany de la porta estava en terra i s'havia preocupat per si els havien ocupat la vivenda.

Ràpidament, telefonaren a la Policia Local, que va haver d'accedir al pis pel balcó del costat. Es van trobar tot remogut i senyals que els havien entrat a furtar. El soroll i moviment de persones entrant degué alertar els lladres, que aprofitaren per a fugir perquè a la vivenda no hi havia ningú. Tot seguit, la parella va trobar el dormitori principal totalment desvalisat, on havien actuat els assaltants. Faltaven joies, diners i, el més important, la caixa forta amb les cendres de la filla. José Manuel lamenta que hi havia coses de valor en la casa que estan intactes i els han sostret el que més estimaven.

Els té igual tot el que els han robat, però volen recuperar el contingut de la caixa forta a tot preu. No esperen empatia per part dels delinqüents i temen que, quan descobrisquen el que hi ha dins del receptacle que s'han emportat, ho tiren al fem. Per això volen aconseguir la màxima difusió de les fotografies de la caixa blava i l'urna, a través d'este article, per si algun veí o veïna els localitza en qualsevol contenidor, o abandonades al carrer. Demanen col·laboració ciutadana: preguen que, si algú se les troba, telefone a la Policia Local de Castelló (96 435 54 00) o la Policia Nacional (96 446 95 00) per a informar-los.

També et pot interessar

stats