Furten 57.000 euros a una dona amb qui simularen una relació: així funciona l'estafa de l'amor

La Guàrdia Civil deté dues persones a Guardamar del Segura per enganyar la víctima amb aquesta modalitat ciberdelictiva després de fer-li creure que eren parella durant més d'un any

Agents de la Guàrdia Civil custodien l'autor material de l'estafa
Agents de la Guàrdia Civil custodien l'autor material de l'estafa / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut dues persones acusades de practicar l'anomenada “estafa de l'amor”, una modalitat de ciberdelicte que consisteix a guanyar-se la confiança de la víctima simulant tindre una relació sentimental amb ella. Quan la convenç que la relació és estable, el o la delinqüent comença a demanar-li diners amb la promesa de tornar-los, cosa que no arriba a passar mai. En aquest últim cas acusen els arrestats d'haver estafat 57.000 euros.

L'operació, batejada amb el nom Romàntics, va començar arran la denúncia d'una dona que creia ser víctima d'aquest engany. Segons va relatar als agents, feia més d'un any que havia conegut un home a través d'una coneguda aplicació de contactes. Passat algun temps, i convençuda que mantenia una relació sentimental real amb aquesta persona, ella li va proposar conéixer-se en persona, però ell sempre posava excuses amb problemes laborals i personals.

Per a guanyar-se la confiança de la dona, l'individu va contar-li que pertanyia a les forces i cossos de seguretat de l'Estat, que procedia d'una família adinerada propietària d'una promotora i constructora a Elx, i que estava invertint en un habitatge de luxe en una zona residencial d'aquesta ciutat per a traslladar-se a viure prop d'ella. Igualment, va narrar-li la seua història familiar: que tenia un fill adolescent amb dificultats, que també es feia càrrec de sa mare malalta —va arribar a mentir-li sobre la mort d'ella—, i que estava intentant redreçar el negoci familiar perquè un dels socis l'havia portat a la ruïna. Amb aquests arguments va començar a demanar-li ajuda econòmica. La víctima, convençuda que eren parella i que en un futur pròxim formarien una família, va començar a prestar-li diners.

Després d'un exhaustiu estudi de totes les proves recaptades, la Guàrdia Civil va confirmar que la relació fictícia va durar catorze mesos, en els quals s'intercanviaven una mitjana de 350 missatges diaris. Durant huit mesos la víctima havia fet transferències en benefici de la suposada parella que arribaven conjuntament a 57.000 euros. Els agents constataren també que una vegada que la dona ingressava els diners en un compte corrent, els estafadors feien un reintegrament en efectiu per la totalitat de l'import, que blanquejaven sense deixar rastre.

Els presumptes lladres són un home de 39 anys —autor material— i una dona de la mateixa edat que era coneixedora dels fets i que es lucrava dels beneficis obtinguts amb l'activitat criminal. La parella, que té una relació sentimental, resideix a Guardamar del Segura.

També et pot interessar

stats