La Fundació Global Nature retira la iniciativa Maestrazgo-Els Ports

La decisió arriba després que tots els pobles de la Mancomunitat Els Ports rebutjaren en bloc el projecte.

Morella era un dels municipis que s'integrava dins del projecte Maestrazgo-Els Ports
Morella era un dels municipis que s'integrava dins del projecte Maestrazgo-Els Ports / À Punt NTC

La setmana passada, els municipis integrants de la Mancomunitat Els Ports van presentar el seu rebuig en bloc a la iniciativa Maestrazgo-Els Ports, que pretenia crear una reserva natural compartida entre la Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya, a la zona del Maestrat-els Ports, limítrof amb Catalunya i Aragó. Aquesta acció ha tingut com a conseqüència directa, la retirada de la Fundació Global Nature d'aquest projecte que també atura la generació de possibles projectes així com la recerca de finançament en aquesta part del territori.

Aquest projecte des que es va sabut ha provocat el rebuig de molts col·lectius de les comarques dels nord. La Fundació Global Nature ha aclarit, en un comunicat, que sempre han parlat d'una proposta, i que s'ha presentat públicament en 14 municipis per a donar a conèixer la iniciativa i escoltar els interessos dels diferents grups.

El conegut com a “Yelowstone europeu” ha provocat reaccions dividides. La polèmica va començar quan la Fundació Global Nature va difondre el projecte turístic i mediambiental a través de les xarxes socials sense informar els alcaldes de la zona ni tindre’n el vistiplau. Encara que els municipis implicats hi han forçat la realització de reunions informatives, finalment el projecte no ha tingut suport social.

També et pot interessar

stats