La Fúmiga, Maluks i El Diluvi posen veu a un nou himne contra l'assetjament escolar

'Alerta convivència!' sonarà als centres educatius per a implicar l'alumnat contra el bullying

Presentació de la cançó Alerta convivència!
Presentació de la cançó 'Alerta convivència!' / Raquel Abulaila

Aquest diumenge se celebra el Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar i la Diputació de València ha llançat una campanya per a lluitar contra aquesta xacra social. Una guia didàctica, una cançó i un vídeo són les tres potes de la iniciativa, que busca sumar l'alumnat de tots els centres educatius de les comarques del centre.

La cançó Alerta convivència!, que dona nom que la campanya, s'ha creat amb l'objectiu d'implicar els i les alumnes en la convivència dels centres educatius i el rebuig actiu al bullying. La lletra, un missatge positiu i engrescador, és de l'escriptor Manuel Andrés Zarapico i la música original és del compositor Hugo Chinesta. José Beteta i Artur Martínez (La Fúmiga), Marina Bolea (Maluks) i Flora Sempere i David Payà (El Diluvi) posen veu al tema.

Així, la Diputació de València busca que la cançó sone en tots els centres educatius de les comarques del centre, tant públics com privats, i es convertisca en tot un himne.

Recursos per a resoldre el conflicte constructivament

Pel que fa a la guia didàctica, ja s'ha repartit entre els centres educatius de primària i secundària i inclou activitats de reflexió i recursos per a saber com actuar davant l'assetjament escolar. Les persones responsables de la guia, els doctors en Psicologia Sandra Molines i Jorge Perpiñá, han posat l'accent en la importància de capacitar els i les alumnes per a participar d'una manera constructiva davant el conflicte.

Un vídeo amb cares conegudes

La campanya també compta amb un vídeo en què es mostra un exemple d'assetjament contra un alumne via WhatsApp. A més, hi participen influenciadors com ara Miquel Montoro, Dianina XL, Aitana Soriano, Marru o Chica Bona, que aporten el seu testimoni contra aquest tipus de violència a les aules.

Cal recordar que el Ministeri d'Educació ofereix a la xicalla i adolescents que pateixen assetjament escolar un servei de suport gratuït, confidencial i anònim que està operatiu les 24 hores del dia a través del 900 018 018.

També et pot interessar

stats