La fumaguera de l'incendi a l'abocador de Requena afecta els municipis pròxims

La Conselleria de Medi Ambient recomana a la població reduir al màxim l'activitat a l'aire lliure

L'incendi continua actiu a l'abocador de Requena / À Punt NTC

A Requena, les tasques d'extinció de l'incendi de l'abocador continuen durant aquest dimecres. La immensa fumaguera és encara visible des de quilòmetres de distància i afecta la qualitat de l'aire dels municipis més pròxims.

La Conselleria de Medi Ambient encara recomana a la població reduir al màxim l'activitat a l'aire lliure i, en cas d'haver d'eixir o treballar al carrer, utilitzar la mascareta. Per la seua banda, l'Ajuntament de Requena també ha demanat al veïnat mantindre les finestres tancades i ha tornat a suspendre l'activitat en les escoles esportives per a aquest dimecres de vesprada.

A la planta de reciclatge continua treballant una dotació del Consorci Provincial de Bombers de València, que controla el perímetre mentre espera que termine de cremar tot el material combustible. "Són 40.000 metres quadrats de superfície, l'equivalent a 160.000 metres cúbics de material combustible, fonamentalment plàstics", ha explicat Manuel Alonso, oficial cap de guàrdia de bombers.

El principal problema, segons ha dit, és no poder accedir a aquest material, que està a la muntanya i es troba molt lluny del perímetre del foc, a més de la quantitat d'aigua que seria necessària per a apagar-lo. Fonts del Consorci han assegurat que encara falten dies perquè es puga donar per extingit aquest incendi a l'abocador.

De fet, a la vesprada, el veïnat d'altres municipis ha començat a patir les conseqüències d'aquesta crema. És el cas d'Elías López, veí d'Utiel, que ha denunciat a les xarxes socials que el canvi de vent ha portat "aquest gran núvol tòxic" a la seua població. "I el que queda", ha lamentat.

També et pot interessar

stats