Fulgencio diu que "ningú va dictaminar una situació de risc de suïcidi" de l'intern mort al CIE de València

El govern central afirma que la policia protegia el mort d'altres interns, no d'ell mateix.

Un centenar de persones es van concentrar davant la porta del CIE de València
Un centenar de persones es van concentrar davant la porta del CIE de València / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El delegat del Govern d'Espanya, Juan Carlos Fulgencio, ha assegurat que al CIE de Sapadors, a València, on aquest dilluns van trobar mort un jove a la cel·la d'aïllament, els policies el protegien dels altres interns, "però ningú havia dictaminat que podria atemptar contra la seua pròpia vida". 

Fulgencio ha explicat que, després de veure's implicat en una baralla, la vigilància "no era sobre l'intern sinó per a protegir-lo d'uns altres", ja que ningú havia dictaminat una situació de risc que poguera atemptar contra la seua vida ni en cap moment es va plantejar que haguera de protegir-lo d'ell mateix: "Si no, s'hauria actuat amb un altre protocol".

Segons el delegat del Govern, l'home es va suïcidar minuts després de veure's involucrat en una baralla. Així, ha dit que "la informació s'ha posat a la disposició de l'autoritat judicial, que haurà de fer la valoració", al mateix temps que ha volgut "deixar clar a la ciutadania que estem parlant d'un suïcidi, no hi ha cap altra causa". 

També han plantejat al delegat si hi ha suficients efectius al CIE, cosa a la qual ha respost que "mai" dirà que hi ha suficients mitjans. Ha reconegut que venen d'una situació de "plantilles deficitàries que ha repercutit en tots els serveis", encara que ha considerat que, "amb les circumstàncies que tenim", el CIE de Sapadors "està ben atés".

Remodelació del CIE de Sapadors

En tot cas, ha subratllat que l'executiu d'Espanya és "conscient que el CIE de Sapadors ha de ser remodelat i està previst en el pla d'infraestructures de la seguretat de l'Estat que, si s'aconsegueix aprovar pressupostàriament en algun moment, s'executaria amb absoluta prioritat". "Amb un CIE més modern, les condicions serien molt millors", ha admés.

També et pot interessar