Fridays for Future torna als carrers amb el lema "No més promeses buides contra el canvi climàtic"

A València aprofitaran el dia de la Cremà per a reivindicar unes Falles més sostenibles en el futur.

Fridays for Future denúncia la \"insuficiència\" de la COP25
Fridays for Future denuncia la "insuficiència" de la COP25 / À Punt NTC

No més promeses buides. Aquest és el lema amb què el col·lectiu juvenil de lluita contra el canvi climàtic Fridays for Future es mobilitzarà de nou aquest dijous mitjançant una acció global pel clima.

En més de 700 ciutats de tot el món reclamaran una acció “immediata, concreta i ambiciosa” de les autoritats davant “dels desastres meteorològics i climàtics que “ja han devastat diversos països enguany”. També hi haurà moltes manifestacions virtuals amb fotografies i consignes que es penjaran en la web de Fridays for Future i en les xarxes socials. 

Per unes falles sostenibles

A la ciutat de València, el moviment ha aprofitat que l’acció global pel clima coincideix amb el dia de Sant Josep i la Cremà per a “reivindicar unes falles sostenibles per als anys vinents ja que, en un context de col·lapse climàtic, les Falles no seran possibles”. A més, volen denunciar que la Generalitat es va comprometre en 2017 a elaborar un estudi sobre l’impacte mediambiental d’aquestes festes i de la salut dels fallers i falleres i que, hui dia, encara no s’ha fet.

Per un costat, han fet publicacions en les seues xarxes socials en què exposen la informació que hi ha sobre la qüestió i a més han realitzat una xicoteta concentració on han llegit el seu manifest i que s'ha pogut seguir en directe a través del seu compte d’Instagram.

A Alacant no s’ha fet cap acció presencial a causa de la situació actual i totes les accions han sigut en línia: guixada virtual sobre els edificis més emblemàtics de la ciutat amb missatges del moviment; enviament de cartes a alcaldes i regidors d'àrees d'interés d'Alacant i municipis de la província amb peticions i suggeriments, així com una imatge de la guixada virtual.

A Madrid, Juventud por el Clima (el nom que rep l’organització a nivell estatal) farà una concentració davant del Congrés a les 18:00 hores, a la qual han demanat acudir amb mascareta i respectant la distància de seguretat. La portaveu, Irene Rubiera, ha reiterat que està molt decebuda amb l’esborrany de la futura llei del clima, actualment en fase de ponència parlamentària, ja que el considera “insuficient” i molt per davall del que s’havia tramitat. 

També et pot interessar

stats