Fridays for Future València inicia la Setmana Global d'Acció pel Clima

El col·lectiu ha presentat una moció en què insta l'Ajuntament a declarar l'emergència climàtica a la ciutat.

Una de les estàtues de la font de la plaça de la Mare de Déu de València
Una de les estàtues de la font de la plaça de la Mare de Déu de València / Facebook @FridaysForFutureValencia

El moviment Fridays for Future València ha iniciat aquest divendres la Setmana Global d'Acció pel Clima amb una pegada massiva d'adhesius i la col·locació de màscares a estàtues. Aquestes accions reivindicatives se sumen a la presentació d'una moció a l'Ajuntament en què es demana la declaració l'emergència climàtica a la ciutat.

"Si no es prenen les messures necessàries, en 2030 arribaren a un punt de no retorn i es produirà el col·lapse", han advertit els portaveus del col·lectiu. Al seu juí, els polítics no actuen, tot i que el futur de milions de joves està en joc.

Els adhesius utilitzats duen el lema "En cas de no actuar, fins ací podria arribar el nivell del mar". A més d'alertar de la possibilitat que València acabe afonada pel canvi climàtic, estan dedicades també "a totes les persones que han patit els devastadors efectes de la DANA".

"Les mesures d'adaptació al canvi climàtic i de mitigació són necessàries per a pal·liar la virulència d'aquestes inclemències meteorològiques. No podem perdre més temps", ha subratllat una de les portaveus de Fridays for Future, Paula Espinosa. Les màscares col·locades a les estàtues de la font de la plaça de la Mare de Déu, que representen les séquies del Túria, són "un símbol de la protecció de l'horta valenciana", han explicat.

Al llarg dels pròxims set dies, el moviment ha programat diferents activitats per la "justícia climàtica", com ara concentracions, una recollida de fem i plàstics a les platges i el llit del riu, o una bicicletada pel centre. Els actes culminaran el divendres 27 de setembre a les 18 hores, amb una gran manifestació. Fridays for Future convida tota la població a participar-hi, tot i que els agradaria que "estiguera encapçalada per la joventut valenciana".

Un dels adhesius de l'acció reivindicativa / Facebook @FridaysForFutureValencia

També et pot interessar

stats