Francesco Arcuri nega haver maltractat els seus fills i denuncia Juana Rivas

És la resposta a l’última denúncia interposada per la seua exdona, Juana Rivas, que l'ha denunciat per maltractament a menors.

Enrique Zambrano, amb el seu col·lega, José Damián Ávila, advocats de Francesco Arcuri
Enrique Zambrano, amb el seu col·lega, José Damián Ávila, advocats de Francesco Arcuri / Miguel Ángel Molina (Efe)

Francesco Arcuri, exparella de Juana Rivas i pare dels dos menors que conviuen amb ell a Carloforte, a Sardenya (Itàlia), ha posat en coneixement de la fiscalia italiana que Rivas no li ha lliurat els xiquets com estipula l'acord provisional i ha negat qualsevol maltractament.

L'advocat d'Arcuri, Enrique Zambrano, ha explicat que han posat en coneixement del ministeri fiscal el comportament de Rivas, qui, malgrat que havia d'haver lliurat els dos menors al seu pare diumenge passat, no ha complit els acords de guarda i custòdia.

Segons ha detallat Zambrano, el conveni provisional permet a Juana Rivas passar set dies consecutius amb els seus dos fills, de quatre i dotze anys, encara que per a fer-ho ha d'avisar el pare amb cinc dies d'antelació i que aquestes jornades no alteren l'assistència a classe, per la qual cosa no pot fer-ho en període lectiu.

Juana Rivas, condemnada a Espanya a cinc anys de presó per dos delictes de sostracció de menors després d’estar prop d'un mes en parador desconegut amb els seus fills per a evitar lliurar-los a la seua exparella, ha incomplit aquest nou lliurament i ha formalitzat una denúncia contra el progenitor davant de la policia italiana per un suposat maltractament als seus fills.

Zambrano ha recordat que es tracta de la sisena denúncia que Rivas interposa contra Arcuri a Itàlia i ha lamentat que aquesta veïna de Maracena (Granada) “aprofite qualsevol accident domèstic” per a injuriar i denunciar la seua exparella.

El lletrat ha negat, a més, de forma categòrica que el seu representat haja maltractat de cap manera algun dels seus fills i ha apuntat que malgrat la urgència amb la qual es respon quan es tracta de menors, ni la justícia ni la policia italianes han actuat contra el progenitor.

Es manté la proposta que la custòdia dels menors la conserve el pare, segons la comissió que ha d'emetre un dictamen ferm.

Zambrano ha apuntat també que Arcuri estudia noves actuacions i la possibilitat d'interposar una denúncia també davant de la justícia espanyola si Rivas no lliura els xiquets abans de demà de matí.

L'advocat ha explicat que Juana Rivas està incomplint els acords provisionals sobre les visites als menors i ha subratllat que Arcuri no sap on estan els fills, per la qual cosa actuarà amb la contundència necessària.

La nova denúncia de Juana Rivas s'ha produït després que divendres passat la seua exparella li lliurara els xiquets i la mare vera que el fill menor es queixava de dolor en la part baixa de l'esquena, on presentava un hematoma.

Juana Rivas el va traslladar a un hospital de Sardenya i va interposar una denúncia després que, segons el relat, els xiquets li digueren que el blau era conseqüència d'un cabreig del pare, que va espentar el menor contra els ferros del llit perquè no podia dormir i després el va alçar i el va llançar contra una paret. 

També et pot interessar

stats