Les fortes pluges obliguen a desembassar aigua en quatre pantans més de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer

Ulldecona, el Sitjar, Arenós i Beniarrés se sumen així a la llista d'embassaments que estan deixant eixir part del cabal arreplegat

Embassament de Benaixeve, en una imatge d'arxiu
Embassament de Benaixeve, en una imatge d'arxiu / CHJ

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) segueix amb el seguiment pluviohidrològic de l'episodi de pluges i ha començat el desembassament a Ulldecona (Baix Maestrat), amb un cabal d'eixida igual al d'entrada, en haver aconseguit el seu màxim estacional del mes de març, segons ha explicat a les 14 hores en el seu compte de Twitter.

També desembassen el Sitjar (15 m³/s), a la Plana Baixa, i Arenós (8,5 m³/s), a l'Alt Millars, segons informa l'organisme. L'última decisió d'aquest tipus s'ha pres al pantà de Beniarrés, al Comtat, que també ha començat a desembassar.

De la resta de pantans que desembassen, l'Alcora (Alcalatén), Regajo (Alt Palància), Algar (Camp de Morvedre), Buseo (Requena-Utiel) i Terrateig (Vall d'Albaida) mantenen cabals estables al nivell d'aquest passat dimecres. Mentrestant, a Benaixeve (Serrans) fins i tot està baixant el cabal d'eixida.

Al llarg del dia, la CHX valorarà la possibilitat de fer nous desembassaments a Escalona (Canal de Navarrés), així com durant els pròxims dies a Guadalest (Marina Baixa).

També et pot interessar

stats