Ford planteja incloure en l'ERO els més joves de la plantilla i resoldre el procés abans de l'estiu

Aquest dilluns s'ha celebrat la tercera reunió de la comissió negociadora entre empresa i sindicats

Treballadors de Ford Almussafes / À Punt NTC
Treballadors de Ford Almussafes / À Punt NTC

La direcció de Ford España ha posat l'accent aquest dilluns a incloure en l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que està negociant amb els sindicats "part de la plantilla més jove de la fàbrica", segons ha informat UGT, que subratlla que per a això "haurà d'incentivar-los prou".

Aquest dilluns s'ha celebrat la tercera reunió de la comissió negociadora de l'ERO, amb el qual l'empresa vol despatxar 1.144 treballadors, la major part en la planta de vehicles d'Almussafes.

Durant la trobada, segons detalla el sindicat majoritari en un comunicat, Ford també ha insistit en la necessitat de liquidar el procés abans de les vacances d'estiu.

Els plantejaments que ha posat sobre la taula UGT, com rebaixar l'edat i ampliar els terminis d'execució, "semblen antagònics als desitjos de la direcció", "però si de veritat vol aconseguir un pacte, l'empresa haurà de modificar la seua posició" i atendre la seua proposta, ha subratllat el sindicat.

UGT ha posat el focus en el fet que van ser capaços d'aconseguir un acord per a l'electrificació de la producció de la planta amb la central europea de Ford a Colònia, "en un context més que delicat que ha tingut conseqüències no desitjades per ningú".

"Poc després, era la mateixa direcció europea la que comunicava al comité d'empresa europeu de Ford (CEEF) que hauríem d'assumir una reestructuració amb impactes diferents en totes les plantes de Ford a Europa. Ara, correspon exigir-li a la direcció de la companyia la mateixa responsabilitat envers la plantilla", ha exposat.

En aquest sentit, el sindicat majoritari ha defensat que "és obligació de l'empresa garantir un trànsit just per al conjunt de les treballadores i els treballadors de Ford, que permeta mantindre el clima de pau social a la fàbrica". "Per a això", en opinió d'UGT, "la clau és pactar uns plans tal com vam fer el 2020 i el 2021 que garantisquen la voluntarietat", ha resolt.

Per part seua, el sindicat STM, que lamenta que no s'avance molt en la negociació, ha explicat que, amb les dades de franges d'edat proporcionades per l'empresa, "les prejubilacions possibles disten molt del nombre de 1.144 afectats original". Per tant, consideren que "l'empresa és molt ambiciosa per pensar que hi haurà suficients voluntaris i voluntàries que s'acullen a l'ERO pel pla d'indemnitzacions econòmiques".

STM ha explicat que "l'empresa ha incidit en la importància de les bondats de les condicions econòmiques dels acords anteriors i confia que hi haja personal voluntari suficient, i en l'empresa que va participar en la recol·locació dels treballadors i treballadors que es van apuntar en l'anterior ERO".

Per a STM, "és essencial que totes les eixides siguen voluntàries", per la qual cosa considera que és "bàsic i imprescindible augmentar les franges d'edat". A més, en la reunió, aquest sindicat ha reiterat la seua petició que es rebaixe la quantitat inicial de 1.144 afectats.

També et pot interessar

stats